Ga je verven? Reinig je roller niet!

28/01/2019 - Immovlan.be

Je roller wassen tussen twee lagen latex kost tijd en verspilt verf. Maar wist je dat deze stap niet nodig is?

Je roller schoonmaken tussen twee lagen latex is een vervelende klus. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je tijdens deze tussenreiniging veel van je dure verf verspilt.

Aluminium- of vershoudfolie

Om te voorkomen dat de rol tussen twee lagen latex uitdroogt, is het voldoende om hem in een stuk aluminiumfolie of vershoudende folie te wikkelen. Let op: zorg ervoor dat de rol perfect bedekt is. Knip de aluminium- of vershoudende film dus niet te kort! Door het goed in te pakken, kan je je roller zonder problemen enkele uren in verf laten weken, genoeg om de eerste laag te laten drogen.

Dubbele veiligheid

Om er zeker van te zijn dat de roller ‘s nachts niet uitdroogt als je van plan bent om de tweede laag aan te brengen na een goede nachtrust, kan je deze ook nog eens in een plastic zak wikkelen, goed gesloten met een elastische band. Het doel is natuurlijk om te voorkomen dat de omgevingslucht de verf die ‘s nachts op de rol achterblijft, uithart. Met deze tip kan je je rol gemakkelijk gebruiksklaar houden voor de tweede laag.

Niet voor alle soorten verf

Met latex werkt dit truukje perfect, maar daarom niet voor alle soorten verf. Epoxieverf bijvoorbeeld wordt binnen enkele uren onherstelbaar hard…