Gaten in muren boren zonder je interieur vuil te maken: zo ga je te werk

28/01/2019

Wil je iets aan je muren hangen, dan moet je gaten boren. Maar hoe voorkom je dat je je interieur vuil wordt?

Het gebruik van een klopboormachine binnenshuis kan veel stof produceren. Gelukkig kan je dit tot een minium beperken.

Stofzuiger

De eerste en meest voor de hand liggende tip is het gebruik van een stofzuiger. Door de punt van de stofzuiger net onder het gat te houden tijdens het boren, kan het overgrote deel van het geproduceerde stof direct worden opgezogen. Uiteraard zijn hiervoor minstens twee personen nodig.

Een blad papier

Is er niemand om je te helpen, dan kan je nog steeds de techniek van het vellenpapier gebruiken. Bevestig gewoon een vel papier met een klein plakbandje (of zelfs een post-it) aan de muur net onder het te maken gat en vouw het in een ";V"-vorm. Er kan ook een in elkaar grijpende enveloppe voor worden gebruikt. Wees wel voorzichtig als je het geheel in de vuilnisbak gooit.

Plastic bekertje

Uiteraard werkt de vorige tip niet als je een gat in het plafond moet maken. Maar geen probleem, er is een andere manier om de stofproductie in deze situaties te beperken. Verwijder de bodem van een plastic beker (of een doormidden gesneden tennisbal) en plaats deze rond de boor voor het boren. Deze geïmproviseerde container zal dan het overgrote deel van het geproduceerde stof opvangen.