Op welke premies heb jij recht? Dit verandert er voor jou in 2019

10/01/2019 - partner: Livios.be

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe en veranderende premies. Zo wijzigt de isolatiepremie, krijg je steun om je warmtepompboiler na 15 jaar te vervangen en smelten de verbeterings- en renovatiepremie samen.

Wat niet verandert: de Vlaamse regering zet ook volgend jaar sterk in op energiebesparende maatregelen. Ontdek hier op welke premies jij in 2019 recht hebt voor de bouw of renovatie van je woning. Dit en veel meer over budget en premies lees je deze week op Livios.

Op welke premies heb jij recht? Dit verandert er voor jou in 2019

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe en veranderende premies. Zo wijzigt de isolatiepremie, krijg je steun om je warmtepompboiler na 15 jaar te vervangen en smelten de verbeterings- en renovatiepremie samen. Wat niet verandert: de Vlaamse regering zet ook volgend jaar sterk in op energiebesparende maatregelen. Ontdek hier op welke premies jij in 2019 recht hebt voor de bouw of renovatie van je woning.

Lees meer

Budgetwijzer: Livios rekent 25 kostenposten voor jou uit

Voor een nieuwbouwwoning moet je rekenen op een richtprijs van 1.300 à 1.400 euro per vierkante meter. Veel hangt natuurlijk af van de materialen en technieken die je gebruikt. Om je telwerk te verlichten, verzamelden we voor jou al 25 populaire kostenposten. Netjes opgelijst per fase van het (ver)bouwproces.

Lees meer

Hou je budget onder controle met deze 6 handige tips

Een huis bouwen is niet vanzelfsprekend. Met deze tips druk je de kosten!

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Hoeveel kost een nieuwbouw? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is: want er spelen veel factoren mee. Wij proberen je een leidraad te bieden.

Lees meer

Opgelet: in 2019 wordt bouwen 15.600 euro duurder

Bouwmaterialen worden vanaf 1 januari 2019 duurder. De prijzen van sommige materialen zoals beton, cement, asfalt, roofing en verf stijgen zelfs met 8 tot 15%. Dat blijkt uit een rondvraag van sectororganisatie Bouwunie bij bouwbedrijven.

Lees meer