Welke vloerbedekking voor je garage? Deze 3 wel, deze 3 niet…

18/12/2018

Dat de garage minder bezocht wordt dan andere kamers in huis, betekent niet dat ze geen aandacht moet krijgen. In dit artikel: 3 vloerbedekkingen die de moeite waard zijn en 3 die je maar beter vermijdt…

Een garage is meestal onverwarmd en blootgesteld aan vuil en vocht. Een geschikte vloer plaatsen, is dus een must. Deze bedekking moet sterk en slijtvast zijn en bij voorkeur gemakkelijk te reinigen. Welke kiezen?

Deze vloeren raden we NIET aan

Ruw beton is zeer goedkoop maar zeker niet de beste keuze: het verplaatsen van voorwerpen kan vervelend zijn, het trekt stof aan en proper zal het nooit lijken.

Betonverf vinden we ook maar niets. Het ziet er best goed uit en de prijzen ervan liggen laag, maar er komt snel slijtage aan. Tegels dan? Da’s een elegante en gemakkelijke keuze voor onderhoud, maar dan moet je wel voor een zeer resistente tegel kiezen. Weet alvast dat de voegen niet enorm lang intact blijven en dat het totale kostenplaatje ontradend kan werken…

Deze vloeren raden we WEL aan

Glad beton is een mooie optie: het is eenvoudig in plaatsing (voor een professional) en de prijs kan interessant zijn in vergelijking met andere coatings (vooral als je garage erg groot is). Wees echter voorzichtig met olie- en antivriesvlekken, die moeilijk weg te werken zijn en die de aantrekkelijke, originele uitstraling zullen aantasten. Tot slot kan het ook vrij glad zijn, zoals de naam doet vermoeden.

PVC, in de vorm van platen of latten, is ook een goede oplossing. Een vrij dure, maar ook een die ontworpen is om zware lasten te dragen en om gemakkelijk te kunnen worden gereinigd. PVC is bovendien beschikbaar in meerdere kleuren.

Als laatste halen we epoxyhars aan. Gemakkelijk te onderhouden, aanpasbaar en zeer elegant… Maar ook erg duur! Weet ook dat in het kader van een renovatie een nieuwe betonnen plaat nodig kan zijn.