Met deze tips zet je inbrekers buitenspel

7/12/2018

De kerstperiode loert alweer om de hoek. Dat betekent familiefeesten en cadeautjes onder de kerstboom, maar ook kortere dagen en… een piek in woninginbraken.

Volgens cijfers van een enquête van het Inbraakpreventieplatform vonden er in 2017 52.816 inbraken plaats. Dat zijn 144 inbraken per dag of zes per uur. Het Inbraakpreventieplatform geeft tips om je woning extra te beveiligen. Zo kan je met een gerust hart aan de feesttafel aanschuiven. Dit en veel meer over veiligheid en alarm lees je deze week op Livios.

Met deze tips zet je inbrekers buitenspel

De kerstperiode loert alweer om de hoek. Dat betekent familiefeesten en cadeautjes onder de kerstboom, maar ook kortere dagen en… een piek in woninginbraken. Volgens cijfers van een enquête van het Inbraakpreventieplatform vonden er in 2017 52.816 inbraken plaats. Dat zijn 144 inbraken per dag of zes per uur. Het Inbraakpreventieplatform geeft tips om je woning extra te beveiligen. Zo kan je met een gerust hart aan de feesttafel aanschuiven.

Lees meer

Wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.

Lees meer

“We zien heel wat mislopen op werven”

15.000: zoveel arbeidsgevallen gebeurden er in 2016 in de bouw. Met een grootscheepse sensibiliseringscampagne wil de Confederatie Bouw dit aantal tegen 2020 halveren. Een goede zaak vindt Thijs Missiaen. “Als veiligheidscoördinator zie je heel wat mislopen op bouwwerven.”

Lees meer

Een veilige werf: 10 tips voor zelfbouwers

Dat veiligheid geboden is tijdens bouwwerken weet iedereen. Toch gebeuren er nog dagelijks accidenten op bouwwerven in ons land. Met deze tips in het achterhoofd ga jij veilig aan de slag!

Lees meer