Condens op buitenkant van je ramen. Reden tot paniek?

15/11/2018

Condensatie op de binnenkant van je beglazing is vaak het gevolg van een vochtprobleem. Maar wat als de condens niet binnen, maar aan de buitenkant zit? Reden tot ongerustheid? Dit en veel meer over vocht lees je deze week op Livios.

Dit zijn de grootste fouten bij het dichten van een kelder

Rond het dichten van kelders, zowel in oude als in nieuwe woningen, bestaan nog steeds veel misverstanden en worden er veel fouten gemaakt. Tegenwoordig is het nochtans technisch niet meer zo moeilijk om zelfs in een moeras kelders te bouwen die perfect waterdicht zijn. Wij sommen enkele veelgemaakte fouten op.

Lees meer

Condens op buitenkant van je ramen. Reden tot paniek?

Condensatie op de binnenkant van je beglazing is vaak het gevolg van een vochtprobleem. Maar wat als de condens niet binnen, maar aan de buitenkant zit? Reden tot ongerustheid?

Lees meer

WERFBEZOEK: Mia laat muren injecteren tegen opstijgend vocht

HASSELT – 8 november 2018, 9 uur: Mia laat ons binnen in haar souterrain woning in hartje Hasselt. Hans en Matthias van Noaqua zijn er al volop aan de slag met het oplossen van de vochtproblemen in alle muren.

Lees meer

KLUS: schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in je badkamer is niet alleen storend, maar ook nog eens slecht voor je gezondheid. De zwarte vlekken ontstaan doordat het aanwezige vocht in de badkamerlucht onvoldoende afgevoerd wordt. In deze klus pakken we schimmelplekken aan en helpen ze voorkomen.

Lees meer

Infographic: vocht behandelen in 4 stappen

Voor muren die kampen met opstijgend vocht, is injecteren meestal de aangewezen behandeling. Maar hoe gaat een vochtspecialist daarbij te werk?

Lees meer