OPINIE: “Betonstop creëert kansen voor nieuwe woonvormen”

25/10/2018 - partner: Livios.be

Kleinere bouwgronden, verdichting, hoogbouw… De betonstop zorgt voor grote uitdagingen. Volgens Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck zit er maar één ding op: dichter bij elkaar wonen. “Het is een kans om nieuwe woonvormen uit te rollen.” Dit en veel meer over sleutel-op-de-deur en woonprojecten lees je deze week op Livios.

OPINIE: “Betonstop creëert kansen voor nieuwe woonvormen”

Kleinere bouwgronden, verdichting, hoogbouw, … De betonstop zorgt voor grote uitdagingen. Volgens Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck zit er maar één ding op: dichter bij elkaar wonen. “Het is een kans om nieuwe woonvormen uit te rollen.”

Lees meer

3 cruciale vragen voor het ontwerp van je nieuwbouw

Een geslaagde nieuwbouw begint bij een verfrissend idee over hoe je wil wonen. Een goed ontwerp is daarom het halve werk. Daarna komt het erop aan om je bouwplan zo goed mogelijk te vertalen naar de praktijk. En dat doe je gelukkig niet alleen, maar met bouwpartners die hun steentje bijdragen aan het geheel.

Lees meer

Bezoek aan kijkwoning gaf de doorslag voor Wendy en Brecht

Schrik jij bij het idee om een woning te kopen die nog gebouwd moet worden? Een kijkje nemen in een kijkwoning loont écht de moeite.

Lees meer

Hoe werkt sleutel-op-de-deur?

Bouwen met de sleutel-op-de-deurformule is bouwen met één bedrijf dat zorgt voor een instapklare woning.

Lees meer

Wat komt er nog bovenop de prijs?

Als je met een sleutel-op-de-deurfirma in zee gaat, kan je geconfronteerd worden met heel wat onverwachte kosten, omdat verschillende werkzaamheden niet in het lastenboek vermeld staan. Controleer het lastenboek daarom, of laat het nakijken door een architect.
Hier alvast een overzicht van potentiële meerprijzen. Bij sommige ondernemingen kan zo’n post leiden tot meerprijzen, bij andere niet.

Lees meer