Premienieuws: wel voor warmtepompboiler, niet voor thuisbatterij

18/10/2018

Installeer je een warmtepompboiler voor de verwarming van je sanitair water? Dan kan je vanaf begin volgend jaar een premie krijgen van 400 euro. De Vlaamse regering nam deze beslissing op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

De beloofde premie voor batterijen om energie uit zonnepanelen op te slaan is er nog niet. Dit en veel meer over energiebronnen en hernieuwbare energie lees je deze week op Livios.

";Vermogen van twee haardrogers volstaat voor verwarming"

Een ruime halfopen passiefwoning voorzien op een klein perceel. Met die opdracht ging architectenbureau Jan Stranger aan de slag in een nieuwe verkaveling in Kapellen. “De bouwheren vroegen ons om een passiefhuis te ontwerpen”, vertelt architect Jan Stranger. “Daarom hebben we het volume van de woning zo compact mogelijk gehouden. Met als bijkomend voordeel dat er ook zoveel mogelijk tuin overblijft.”

Lees meer

Nog niet voldoende budget voor een warmtepomp?

Je gaat (ver)bouwen, maar hebt niet het budget om een warmtepomp te installeren. Hoe hou je alle opties open?

Lees meer

Welke vorm van hernieuwbare energie kies jij?

Wie bouwt, kan op zes manieren tegemoetkomen aan het verplichte aandeel hernieuwbare energie. Met PV-panelen, een zonneboiler, warmtepomp, biomassa of stadsverwarming. Of door te participeren in een hernieuwbare energieproject. Wat is voor jou de beste keuze? Vijf cruciale tips.

Lees meer

Het Grote Energiedebat van Livios in een notendop

Livios bracht zeven knappe koppen samen voor een spetterend energiedebat. De inzet? Niets minder dan een antwoord op al jouw energievragen! Het debat in een notendop!

Lees meer

Premienieuws: wel voor warmtepompboiler, niet voor thuisbatterij

Installeer je een warmtepompboiler voor de verwarming van je sanitair water? Dan kan je vanaf begin volgend jaar een premie krijgen van 400 euro. De Vlaamse regering nam deze beslissing op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). De beloofde premie voor batterijen om energie uit zonnepanelen op te slaan is er nog niet.

Lees meer