Goedkoopste methode: na-isoleren via je spouw

27/09/2018

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur (buitenblad) en een binnenmuur (binnenblad) met daartussen de eigenlijke spouw, een holle ruimte. Die holle ruimte kan je gedeeltelijk opvullen met isolatiemateriaal.

De spouw navullen is een kostenefficiënte en snelle manier om de energetische prestaties van de muren te verbeteren. Dit en veel meer over na-isolatie lees je deze week op Livios.

Goedkoopste methode: na-isoleren via je spouw

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur (buitenblad) en een binnenmuur (binnenblad) met daartussen de eigenlijke spouw, een holle ruimte. Die holle ruimte kan je gedeeltelijk opvullen met isolatiemateriaal. De spouw navullen is een kostenefficiënte en snelle manier om de energetische prestaties van de muren te verbeteren.

Lees meer

De efficiëntste manier: via je buitenmuur

Buitengevelisolatie is een efficiënte isolatietechniek, die tegelijk de kans biedt om je woning een nieuwe look te geven. Er zijn verschillende systemen om de buitenmuren van een woning te isoleren.

Lees meer

Gevel behouden? Pak je binnenmuren aan

Er zijn verschillende manieren om je muren langs binnen te isoleren. Waarom kiezen voor deze techniek? Hoe en waar hou je best rekening mee?

Lees meer

Dit zijn de energiepremies voor renovaties in 2019

Ga je volgend jaar je bestaande woning renoveren of na-isoleren? Energiesparen.be geeft je een voorlopig overzicht van de energiepremies in 2019.

Lees meer

Hoe isoleer je een bestaande vloer?

Het is niet evident om een bestaande vloer te isoleren. Toch loont het de moeite om ook warmteverliezen via de vloer tot een minimum te beperken. Niet alleen je energiefactuur heeft er baat bij, warme voeten dragen ook bij tot een hoger comfort.

Lees meer