Gevel verven: do’s en don’ts

6/09/2018

Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Het is bovendien een stuk goedkoper dan een gevelrenovatie. Maar hoe kies je de geschikte verf?

En komt jouw gevel wel in aanmerking voor een nieuw laagje? We vroegen Jan Degezelle, kennismanager bij colora, om enkele tips en tricks. Dit en veel meer over binnenmuur en buitenmuur lees je deze week op Livios.

Gevel verven: do’s en don’ts

Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Het is bovendien een stuk goedkoper dan een gevelrenovatie. Maar hoe kies je de geschikte verf? En komt jouw gevel wel in aanmerking voor een nieuw laagje? We vroegen Jan Degezelle, kennismanager bij colora, om enkele tips en tricks.

Lees meer

Zelf aan de slag met cellenbeton in 5 stappen

Cellenbeton, in de volksmond vooral bekend als Ytong, scoort goed bij zelfbouwers. Onder meer omdat lijmen makkelijker is dan metselen en je geen extra isolatie hoeft te plaatsen. Toch kan het op een aantal typische momenten mislopen. Of je nu een scheidingsmuur tussen twee kamers of een tuinberging wil bouwen, of het nog groter ziet: trap niet in deze vijf valkuilen.

Lees meer

Help! Wat doen die vlekken op mijn gevel?

Heb je witgrijze vlekken op je gevel? Geen reden tot paniek. Het zijn waarschijnlijk uitbloeiingen. Ze kunnen vanzelf weer weggaan én er bestaan behandelingen voor. Hoe ga je aan de slag?

Lees meer

Wat betaal je voor bouwstenen en andere gevelmaterialen?

Ben je benieuwd naar de prijs van bakstenen? Of wil je pleisteren omdat dit goedkoper zou zijn? Hieronder vind je de richtprijzen van de meest uiteenlopende materialen voor je gevel.

Lees meer