Trappen: 5 fouten om te vermijden

6/09/2018

Trappen zijn een beetje een noodzakelijk kwaad in huis. Ze zijn onmisbaar voor wie een verdieping hoger of lager wil eindigen. Maar waar moet je nu rekening mee houden als je een trap kiest?

1. Een trap kiezen die ‘in’ is

Wat ‘in’ is, zal na verloop van tijd niet meer ‘in’ zijn. Bij trappen is dat net hetzelfde. Kies daarom voor een trap die tijdloos is, niet te veel opvalt en nooit zal misstaan in je interieur.

2. Vorm boven functie verkiezen

Een mooie trap is leuk, maar vergeet vooral niet waar een trap voor dient. Wie al vaak is verhuist, weet dat een trap in de eerste plaats functioneel en vooral breed genoeg moet zijn. Een draaitrap is dat niet; dat koop je als je echt niet anders kan. En te recht is natuurlijk ook niet handig en kan zelfs onveilig zijn.

3. Je niet laten adviseren

Je laten adviseren kan zeker geen kwaad als je op zoek bent naar een nieuwe trap. Wel integendeel, er bestaan tegenwoordig zoveel soorten trappen (met opbergruimtes, bijvoorbeeld) dat de kans groot is dat er modellen bestaan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

4. Niet onderhouden

Een trap heeft onderhoud nodig. Ligt er een tapijt op, stofzuig dat dan regelmatig. Is hij uit steen, moet je water gebruiken en is je trap van hout, moet je de treden poetsen. Laat telkens enkele treden tussen, kwestie dat je nog naar boven of beneden kan.

5. Zaken laten slingeren

Een evidentie: laat niets rondslingeren op je trap want da’s een recept voor ongevallen. Kaders op de muren in de trappenhal hangen, raden we dan weer wel aan. Geen betere plaats voor familiefoto’s.