Een veilige werf: 10 tips voor zelfbouwers

31/08/2018

Dat veiligheid geboden is tijdens bouwwerken weet iedereen. Toch gebeuren er nog dagelijks accidenten op bouwwerven in ons land. Met deze tips in het achterhoofd ga jij veilig aan de slag! Dit en veel meer over lenen en premies lees je deze week op Livios.

Een veilige werf: 10 tips voor zelfbouwers

Dat veiligheid geboden is tijdens bouwwerken weet iedereen. Toch gebeuren er nog dagelijks accidenten op bouwwerven in ons land. Met deze tips in het achterhoofd ga jij veilig aan de slag!

Lees meer

“Veiligheidscoördinator geen overbodige kost!”

De veiligheidscoördinator is vaak de minst gewenste partner in een bouwproject vindt ingenieur Danny Defoor. “Bouwers zien hem als een ‘kost zonder zichtbaar resultaat’. En dat is allesbehalve de waarheid. Getuige daarvan zijn de vele arbeidsongevallen op bouwwerven waarvoor geen veiligheidscoördinator werd aangesteld. Vorig jaar waren er dat in België maar liefst 15.000!”

Lees meer

Masterclass: zo zet je een houtbouw neer

Houtbouwwoningen kennen een stevige opmars. Ook voor woninguitbreidingen, vooral dan optoppingen van rijwoningen of halfopen bebouwingen, blijkt deze bouwmethode ideaal. Ingenieur-architect Bruno Deraedt van BAST Architects & Engineers geeft een overzicht van de belangrijkste gevaren en aandachtspunten, van ontwerp tot afwerking.

Lees meer

Nieuweling in bouwland: de ventilatieverslaggever

Om een goede luchtkwaliteit in huis te garanderen, ben je in Vlaanderen verplicht om te ventileren. Een ventilatieverslaggever volgt voor jou het hele traject op.

Lees meer

Woningbouwer begeleidt bouwers via app: “Vergelijk het met online vliegtickets boeken”

De meeste ervaringsdeskundigen zullen het zeker beamen: bij het bouwen of renoveren van een woning zijn steengoede afspraken cruciaal. Het Antwerpse bedrijf Verelst Woningbouw lanceerde een aantal maanden geleden de app Stapp20, een visuele leidraad van ondertekening tot oplevering, voor iedere betrokkene tijdens het bouwproject. Algemeen directeur Sven Reynaert legt uit hoe hij inspiratie bij zijn klanten vond.

Lees meer