Huisdieren? Houd er rekening mee bij het (ver)bouwen

18/07/2018 - partner: Immovlan.be

Ben je gek van huisdieren? Dan is geen enkele inspanning je waarschijnlijk teveel. Je dieren vertroetelen staat bovenaan je prioriteiten.

Je woning op maat van de beestjes aanpassen is voor jou dan ook een kleine inspanning. Maar hoe pak je dat aan en hoe maak je van jouw woning een paleisje voor je huisdieren? Wij geven je alvast enkele tips mee!

Houd rekening met je dieren bij het (ver)bouwen

Ben je aan het bouwen of ga je verbouwen, dan houd je maar beter gelijk rekening met de huisdieren. Zorg dat je dier voldoende ruimte heeft. Heb je een hond, dan is wat extra ruimte in de wasplaats of een eigen ruimte in de garage geen overbodige luxe. Plaats je nieuwe deuren vergeet dan het kattenluik niet! Een eigen nestje of hok kan je met wat creativiteit perfect zelf bouwen en past vaak beter in je interieur dan een standaard plastic bak.

Denk goed na over de materiaalkeuze

Dieren zorgen voor slijtage en vuil. Of het nu de nageltjes zijn, de haren of het krabben van de kat, je kiest maar beter voor de juiste materialen. Lederen zetels zijn misschien niet zo verstandig en ook je vloer voorzie je maar beter van een krasvaste laag. Het laatste wat je wil is continu achter je huisdieren aanlopen om te kijken of ze niets stuk maken. Met microfiber zit je over het algemeen altijd goed.

Investeer in een deftige stofzuiger

De meeste huisdieren verliezen haren dus een goede stofzuiger is een must. Zit je met jonge dieren of oude beestjes, dan weet je dat er ongelukjes kunnen gebeuren. Misschien is dit niet het moment gepaste moment om nieuwe spullen te kopen of zwaar te investeren in decoratiestukken die misschien toch sneuvelen. Zorg dat je de juiste producten in huis hebt om snel te kunnen reageren bij ongelukjes.

Dieren vergen onderhoud

Of het nu om een volière of een aquarium gaat het kost tijd om deze netjes te houden. Misschien toch maar al rekening mee houden bij de aanschaf. Een aquarium kan best leuk zijn, maar dan moet je het wel geregeld schoonmaken.