Plastic zonnebescherming voor je ramen: voor- en nadelen

10/07/2018

In deze tijden van (erge) hitte zijn we allemaal op zoek naar manieren om de temperatuur in ons huis te verlagen. Plastic zonnebescherming voor je ramen is een oplossing waar we niet vaak aan denken, maar die, in ieder geval op papier, op zijn minst veelbelovend lijkt…

Karakteristiek aan gemeenten met moderne huizen zijn de grote erkers. Deze bieden natuurlijk een welkome helderheid, maar tijdens hittegolven kunnen deze openingen ongemakkelijk veel warmte het huis in brengen. Als je een elegantere oplossing zoekt dan gordijnen, is er plastic zonnebescherming.

Voordelen

Plastic zonnebescherming bevestig je aan de binnenkant van je ramen, en het reflecteert het grootste deel van de zonnestralen. De warmte blijft dus buiten je huis of appartement, en je kunt veel gemakkelijker de binnentemperatuur controleren. Nog een voordeel als gevolg: je muren en eigendommen verkleuren minder snel door zonnestraling.

En in de winter, wat denk je? Plastic zonnebescherming is speciaal ontworpen om de warmte binnenshuis te behouden, waardoor je de verwarming minder hoeft te gebruiken. Bovendien, en dit is geen kleinigheid, creëert de bescherming meer intimiteit in je huis: het is namelijk heel moeilijk om er doorheen te kijken vanaf buiten! Tot slot is zeker niet het minste voordeel dat dit plastic ook beschermt tegen het breken van glas. Dit is zeer voordelig in het verhogen van de veiligheid van je woning, tegenover inbraak en natuurlijke schade!

Nadelen

Wees je er anderzijds, ondanks alles, van bewust dat het installeren van plastic zonnebescherming al snel een klein fortuin kan kosten. Als je al je raamoppervlakte van je huis aan vier kanten wil behandelen, betaal je daar al snel enkele duizenden euro’s aan, installering inbegrepen! Let er tot slot ook op dat het interieur van je huis verduisterd zal worden, wat vervelend kan blijken in de winter.