Een luxueus interieur met een beperkt budget

5/03/2018

Als je veel geld hebt te spenderen, is je woning luxueus inrichten geen kunst. Het is pas wanneer je met een veel kleiner budget aan de slag moet, dat je creatief moet zijn. Met een paar kleine ingrepen en items kun je echter al heel wat bereiken. Wij geven je alvast 7 items mee die de uitstraling van de ruimte een fikse stijlboost geven.

  1. Beperk het aantal kleuren

Beperk het aantal kleuren en ga eventueel zelfs voor monochroom. Chique interieurs beperken zich vaak toch een minimalistisch kleurenpalet. Wit, zwart en grijs als hoofdkleuren en sporadisch een accentkleur, je kunt er niets verkeerds mee doen.

  1. Unieke hebbedingetjes

Wil je je interieur een eigen toets meegeven voor weinig geld? Op rommelmarkten kun je je slag gaan. Je vindt er unieke items zoals vaasjes, krukjes en kadertjes, die je niet overal vindt. Ze geven je interieur net dat tikkeltje meer uitstraling en kosten vaak een habbekrats.

  1. Parfumflacons

Glazen parfumflesjes, al dan niet nieuw, vormen de perfecte decoratie. Ook deze kun je als het wat meezit op een rommelmarkt vinden. Groepeer enkele exemplaren in je badkamer, een aantal kaarsjes erbij en klaar.

  1. Een kaptafel

Heb je de ruimte, dan geeft een retro kaptafel zeker een meerwaarde aan je badkamer of zelfs woonkamer. Combineer deze met een mooie, ouderwetse spiegel en een toffe lamp. Natuurlijk kan deze tafel ook voor andere zaken gebruikt worden, dus verloren is de ruimte die de elegante tafel inneemt niet.

  1. Stijlvolle boeken

Ook al ben je geen fervente lezer, met koffietafelboeken schep je sfeer. Geloof ons, er zijn hele mooie exemplaren te vinden. Met een beperkt budget kunnen we je weer rommelmarktjes aanraden. Je hebt heel wat uitgeverijen die hier in gespecialiseerd zijn. Ideaal om koude of regenachtige dagen door te komen.

  1. Behangpapier met een print

We raden je aan niet alle muren te behangen, dat kan wat overweldigend overkomen. Maar één muur met een drukke, elegante print kan perfect. Met een modern bloemenmotief zit je altijd goed. Een luxueus effect met een al bij al beperkte investering.

  1. Een gouden bartafel op wielen

Of je dit item nu veel gaat gebruiken of niet, dat vinden we voor één keer minder relevant. Je drankvoorraad uitstallen op een gouden tafeltje op wielen, heeft gewoonweg iets. Maar ook voor boeken of andere snuisterijen kan dit item perfect dienen.