Witgrijze vlekken op je gevel behandelen

6/02/2018

Heb je witgrijze vlekken op je gevel? Geen reden tot paniek. Het zijn waarschijnlijk uitbloeiingen. Ze kunnen vanzelf weer weggaan én er bestaan behandelingen voor. Hoe ga je aan de slag? Dit en veel meer over bouwen lees je deze week op Livios.

Help! Wat doen die vlekken op mijn gevel?

Heb je witgrijze vlekken op je gevel? Geen reden tot paniek. Het zijn waarschijnlijk uitbloeiingen. Ze kunnen vanzelf weer weggaan én er bestaan behandelingen voor. Hoe ga je aan de slag?

Lees meer

Het favoriete grondplan van: Egide Meertens

Wat is jouw meest favoriete grondplan? En waarom? Die vragen legde Livios voor aan architect Egide Meertens. Na een jarenlange carrière allesbehalve een makkelijke keuze. Toch is er één ontwerp dat er voor hem uitspringt: een nieuwbouwwoning in Bocholt die perfect inspeelt op de problematiek van de verdichting.

Lees meer

Zeg vaarwel tegen siliconenvoegen

Vind je siliconenvoegen maar niks? D&G construct komt mogelijk met dé oplossing. Het Genkse bedrijf ontwerpt een esthetisch weerbestendig afwerkingsprofiel, ook wel EWA-profiel genoemd. Deze duurzame oplossing voor het afdichten van voegen rond ramen, deuren en garagepoorten maakt komaf met klassieke siliconenvoegen.

Lees meer

Hoe wonen we in de toekomst? Win en ontdek!

“Als mensen op de microschaal van het dagelijkse leven er niet in slagen humaan samen te wonen, hoe kunnen ze dan op macroschaal een coherente samenleving realiseren?” Het is maar een van de vele lezerscommentaren op ‘Wonen in de 21ste eeuw: naar een hedendaags utopia’ van Peter Camp.

Lees meer

{{NEWSLETTER_BOX}}