4 tips om te vermijden dat je te veel uren betaalt aan je aannemer

13/11/2014

Je aannemer doet verbouwingen waarbij hij je een bedrag per uur aanrekent. Hoe kan je vermijden dat je te veel betaalt en dat je aannemer ‘met dubbel krijt schrijft’?

 
 

1. Vraag om een schatting

 
Spreek op voorhand af hoeveel je aannemer je per uur zal aanrekenen en zet die afspraak ook op papier. Vraag je aannemer ook dat hij een schatting maakt van het aantal uren dat hij nodig zal hebben om de werken uit te voeren en dat hij die schatting schriftelijk bevestigt. Als je aannemer daarmee akkoord gaat kan je ook een maximum aantal uren overeenkomen dat hij je kan aanrekenen.
 

2. Hou controle

 
Probeer toezicht te houden op hoeveel uren de aannemer bij je werkt. Schrijf die uren ook op. Kan je niet geregeld aanwezig zijn probeer dan steekproeven te doen waarbij je af en toe (bv. ‘s morgens en in de late namiddag) even komt kijken of de aannemer wel aan de slag is.
 

3. Vraag overzichten

 
Vraag dat de aannemer je op zeer geregelde basis (bv. één keer per week) een overzicht bezorgt van de prestaties die hij die week leverde. Ben je het daar niet mee eens, reageer dan dadelijk. Laat de aannemer weten dat hij volgens jou minder uren presteerde dan diegene die je worden aangerekend.
 

4. Protesteer de factuur

 
Vind je dat de rekening van je aannemer voor een bepaalde periode overdreven is, protesteer ze dan. Laat hem met een aangetekende brief weten dat je het met de aangerekende uren niet eens kan zijn en vraag hem zijn rekening te herbekijken.
 
{{NEWSLETTER_BOX}}