Beton in huis: 4 voordelen

24/11/2022

Koud, koel en kil? Vergeet het maar! Beton kan met zijn vormen en texturen ook warm aanvoelen. De mogelijkheden met beton zijn veelzijdig en er zijn dan meerdere redenen waarom mensen voor dit materiaal zwichten. We zetten enkele voordelen voor je onder elkaar.

De perfecte match met je verlichting

Hecht je belang aan een uitgepuurde verlichting, dan vormt beton een natuurlijke match. Beton komt tot leven met de juiste verlichting. Indirect licht heeft een grote meerwaarde en zorgt ervoor dat je kan gaan spelen met lijnen en vormen.

Oersterk

Een kras, een veeg, een plek, … bij andere materialen kan het een drama zijn, maar bij beton valt het nog geeneens op. Zeker ruw beton kan heel wat verdragen. Bovendien zorgen de grijze kleurschakeringen ervoor dat ongelukjes en kleine foutjes minder opvallen. Probeer dat maar eens op een egale witte muur te verdoezelen …

Heerlijk puur

Beton is een eerlijk en puur materiaal dat zich uitstekend laat combineren met zachtere materialen, denk maar aan een tapijt, gordijnen of een stoffen zetel. Maar ook in combinatie met hout komt beton perfect tot zijn recht. Beton wat extra warmte en uitstraling geven is kinderspel.

Uitstekende isolatie

Zowel thermisch als akoestisch is beton een uitstekende isolator. Beton houdt warmte goed vast, waardoor temperatuurschommelingen enigszins afgevlakt worden. Akoestisch zorgt beton voor meerwaarde, zeker als je voor een gestructureerd oppervlak en zachte materialen gaat. Nare echo’s worden op deze manier voorkomen.

Heel wat mensen associëren beton met grijs, maar weet dat er andere kleuren kunnen. Wit en zwart kunnen ook perfect, terwijl ook het kleuren van je beton mogelijk is. Hiervoor gebruik je wit beton waar je pigment aan kan toevoegen, waardoor je het beton gaat kleuren.