Alarmsysteem: een cruciaal punt om niet te vergeten!

21/10/2019

Wie meer gemoedsrust wil en dan vooral op donkere winteravonden, doet er goed aan om naast bewegingsmelders ook openingsmelders te (laten) plaatsen.

Bewegingsmelders zijn belangrijk, maar openingsmelders ook. Je brengt ze best aan op elke deur en raam van het huis.

Bedrading

Idealiter wordt aanbevolen om bij de bouw of renovatie van elke "opening" een kabel te trekken voor meer efficiëntie. Als dit niet mogelijk is, kunnen ook draadloze openingsmelders worden gebruikt.

Ook als je thuis bent

Door dit type detector te installeren, kan je je alarmsysteem ook inschakelen als je thuis tv zit te kijken. Als het alarm afgaat, weet je dat een deur of een raam wordt geopend.

Ventileren kan nog steeds

Door de detectoren in de bodem van de ramen te installeren, kan je ze nog steeds kantelen en draaien om bepaalde ruimtes overdag te ventileren (bij voorkeur wanneer je thuis bent, uiteraard). Als een inbreker besluit zo’n raamopening te gebruiken om binnen te dringen, zal het alarm automatisch afgaan, terwijl bewegingsmelders overdag in de regel niet aangesloten zijn en dus niets zullen detecteren.

Minimale vertragingstijd

Met deze detectoren kan je het alarmsysteem zonder vertragingstijd in de nachtmodus plaatsen. Het alarm zal meteen afgaan bij de geringste poging tot inbraak.