3 elementen in je huis die je moet poetsen… maar die al te vaak vergeten worden!

23/05/2022

Nadat je je parket weer opgeblonken hebt en het stof van je meubels gehaald hebt, ben je ervan overtuigd dat je huis spic en span is. Maar is dat wel zo? De volgende drie elementen worden veel te vaak vergeten en zijn nochtans cruciaal voor de algemene hygiëne van je huis.

1. Denk aan al de plekken waar je met je handen en vingers aankomt

We denken bijvoorbeeld aan afstandsbedieningen, deurklinken, schakelaars, kranen, … Aangezien we die dingen constant aanraken, zijn het dragers van heel wat bacterieën.

2. De gootsteen

Hier vind je zonder twijfel de meeste bacterieën! Waarschijnlijk zelfs meer dan op de toiletbril! In de gootsteen worden borden afgespoeld, potten afgewassen, groenten gewassen, … Denk eens aan al de bacterieën en kiemen die zich daar kunnen ontwikkelen!

3. De afwasmachine

Het lijkt misschien wat tegenstrijdig, maar ja hoor, een machine die gebruikt wordt om iets te wassen moet ook af en toe eens zelf gereinigd worden! We denken dan in de eerste plaats aan de afwasmachine, waar zeep- en etensresten zich opstapelen. Geen ideale hygiënische situatie… Activeer daarom regelmatig het wasprogramma op de hoogste temperatuur.