Installeer thuis een bubbelbad: voorkom deze 3 fouten

23/06/2022

Om lichaam en geest te ontspannen, is niets beter dan in warm water van 38 graden te duiken, met stralen water en lucht die zorgen voor ontspannende massages. Een deugddoend idee, maar het is beter om enkele basisfouten te vermijden.

Allereerst moeten we een spa, gewoon een spa of een bubbelbad noemen. Noem het geen "jacuzzi", wat eigenlijk een merk is.

Binnenshuis installeren

Thuis is het zeker mogelijk om een spa te installeren in een ruimte die speciaal bedoeld is voor het welzijn, maar u zal specifieke voorzieningen moeten treffen. Bovendien is het meestal erg duur. Let op met vochtigheid. Best plaatst u de spa buiten. Of het nu zomer of winter is: een bubbelbad is altijd heel aangenaam. Bij koude temperaturen vertienvoudigt u de voordelen van de spa.

Te ver in de tuin of in het zicht van de buren installerenKies een plek die u het meest plezierige uitzicht biedt zonder de favoriete attractie van uw buren te worden. Als planten een interessante afsluiting kunnen zijn, kies dan planten die uw spa niet vervuilen. Een tuinscherm kan u ook beschermen tegen nieuwsgierige blikken, naast de bescherming tegen regen en wind. Idealiter installeert u de spa dichtbij de woning. Zo ervaart u verschillende voordelen: snelle toegang in de winter, een gemakkelijke waterbehandeling en toezicht op het gebruik door de kinderen.

Wassen en schuimen

Een spa is geen bad uitgerust met een balneotherapie-systeem (hoewel het een goed alternatief is, minder duur in de badkamer)! Het is niet gemaakt om zich in te wassen met zeep. Het wordt dan ook niet geledigd na elk gebruik. Een kwalitatieve filtratie en efficiënte behandeling zijn essentieel.