De 4 voordelen van houtskeletbouw

27/09/2022

Het minste dat we van houtskeletbouw kunnen zeggen, is dat deze keuze ruim is wat betreft het frame. Hout, metaal, gewapend beton of hybride, het is niet makkelijk om de opties na te gaan. We concentreren ons bij deze op de 4 belangrijkste voordelen van houtskeletbouw.

Korte tuin

Dit is een van de grootste voordelen van houtskeletbouw: de constructie begint met een grote werkplaatsfase en is volledig onafhankelijk van de weersomstandigheden. Eenmaal op de site gelegd, is de structuur snel gemonteerd. Dit heeft een duidelijke impact op het budget: hoe korter de site staat, hoe korter de betaling van de huur voor de werkplaats.

Isolatie

Hout is een uitstekende natuurlijke isolator voor het ontwerpen van energiezuinige huizen. In de winter zal het huis een natuurlijke warmte vasthouden, terwijl het in de zomer koel blijft. Bijkomend voordeel: hout reguleert op natuurlijke wijze vocht. Tot slot, vanuit een akoestisch oogpunt, kan hout u het beste isoleren voor de buitenwereld.

Vrijheid van constructie

Eenvoudig te bewerken, sterk en licht, hout is perfect voor uitbreidingsprojecten. Het stelt de architect en de eigenaars ook in staat om hun fantasie de vrije loop te laten: de mogelijkheden van externe afwerkingen zijn bijna onbeperkt!

Ecologie

Stabiele emplacementen in afval, hout uit bossen waar vaak meer bomen worden geplant dan gekapt en een capaciteit om de CO2 te "fixeren", niet onbelangrijk: een kubieke meter hout kan bijna een ton CO2 "wegnemen"!

Meer info nodig? Vul dan zeker onderstaand formulier in:

* Verplichte velden