Coronavirus: Verzekeringsmaatschappijen doen een geste

31/03/2020

Na de banken bieden nu ook verzekeringsmaatschappijen aan om een geste te doen aan de vele tijdelijk werklozen in ons land, en wel door middel van maatregelen op het gebied van brand- en schuldsaldoverzekeringen.

Verzekeringsmaatschappijen stellen zowel voor tijdelijk werkloze werknemers als voor ondernemers die hun bedrijf hebben moeten sluiten, zogenaamde "gunstige" maatregelen voor. Assuralia heeft een akkoord bereikt: de verzekeraars zullen "blijk geven van flexibiliteit ten opzichte van klanten in moeilijkheden en ervoor zorgen dat zij permanent beschermd blijven".

Concreet kan de betaling van deze verzekeringen worden uitgesteld tot 30 september, voor de brandverzekering en het openstaande saldo tussen 30 maart en 30 september. De betrokkene moet kunnen aantonen dat hij of zij in financiële moeilijkheden verkeert als gevolg van de coronaviruscrisis. Voor alle andere verzekeringen kan je contact opnemen met je verzekeraar die samen met jou een passende oplossing probeert te vinden. Dit uitstel van betaling geldt ook voor bedrijven die hun deuren hebben moeten sluiten.