Knoppen veroveren de badkamer

24/01/2014

De badkamer is een plaats van rust en ontspanning, maar het moet ook een praktische en economische ruimte blijven. De aanraaktoetsen en de knoppen veroveren de badkamer.

Sedert enkele jaren beconcurreren fabrikanten elkaar met spitsvondigheden om het leven gemakkelijker en groener te maken: knoppen en mengkranen laten ons nu toe om de waterstroom aan onze behoeftes aan te passen. Ze hebben de manier waarop we water verbruiken praktisch en esthetisch veranderd.

Afspraak op BATIBOUW 2014: Paleis 7 – sanitair

Oras Optima: een intelligente mengkraan.

immovlan - oras optima

In 2011 is een studie gevoerd (door het Duitse onderzoeksinstituut GGT, Deutsch Gesellschaft für Gerontotechnik mbH) over de manier waarop mensen water gebruiken, en welke kwaliteiten verwacht worden van een goede mengkraan.

De antwoorden kunnen in 3 punten samengevat worden: Mengkranen moeten gemakkelijk zijn in gebruik, veilig en onderhoudsvriendelijk.

Op basis van deze studie heeft Kirsi Svärd een nieuwe serie mengkranen Oras Optima ontwikkeld, met eigenschappen die met deze eisen rekening houden. Hun doelstelling was om een extreem duurzame hendel te creëren met twee verschillende, maar elkaar aanvullende materialen. Het debiet en de temperatuur van het water worden met dezelfde hendel geregeld en alle materialen die in contact komen met het water zijn loodvrij.

Deze intelligentie vinden we evenzeer terug in de elektronische componenten die aan het oog onttrokken zijn: in de temperatuurregeling, het lichtsignaal en zelfs in de precisiethermostaat die voorkomt dat het waterdebiet aangepast wordt tijdens het douchen.  

De automatische sluitfunctie van de handenvrije mengkranen en de intelligente drukknop voorkomen dat men de kraan vergeet dicht te draaien. Met de intelligente mengkraan is er geen enkel risico op brandwonden, dit dankzij de temperatuurbegrenzing, de temperatuurregelfunctie van de handenvrije mengkranen en de intelligente drukknop. De precisiethermostaat garandeert een stabiele waterstroom. De display die de watertemperatuur van de lavabomengkraan aangeeft, is voorzien van een warmwaterindicatie.

Op Batibouw 2014: Bezoek de stand van FACQ (Paleis 7 stand 311)
 

GROHE: de digitale en elektronische kranen.

grohe digital - Batibouw 2014

Met de infrarood mengkranen stopt de waterstroom van zodra de gebruiker zich van de kraan verwijdert: een digitale oplossing om flink mee te bezuinigen.

GROHE Ondus® digital en GROHE F-digital bieden talrijke voordelen, waaronder de programmeerbare functies en een ‘pauzeknop’.  Het is mogelijk om functies in te stellen om bijvoorbeeld minder water te verbruiken bij het tandenpoetsen. Druk op het icoon en het water zal enkele seconden stromen om u de kans te geven om uw tandenborstel te spoelen, het water stopt dan en zal pas opnieuw beginnen stromen na een door u ingestelde pauze.