4 tips om komaf te maken met badkamergeurtjes

8/11/2016

Erger jij je ook aan geurtjes in de badkamer? Dan is het tijd om die aan te pakken! Een badkamer moet ruiken naar shampoo, geurende zeepjes en frisgewassen handdoeken, geurtjes mogen geen kans krijgen. Wij geven je alvast enkele zeer bruikbare tips.

 
 

1. Installeer een sifon

 
Heb je er nog geen, laat dan onmiddellijk een sifon installeren tussen je afvoergoot en de afvoerleiding. In een sifon blijft altijd een beetje water staan, de perfecte barrière tegen vieze geurtjes. 
 

2. Pak de geur die uit je toilet komt aan 

 
Vieze geurtjes in de wc hebben meestal te maken met ontluchtingsproblemen. Hoewel er ook water in de toiletpot zit, dat normaal de geur afsluit, kan dit water te laag gezakt zijn. Hierdoor kan er alsnog rioollucht uit de pot ontsnappen. Dit probleem kan je perfect verhelpen door een ontluchtingspijp te laten installeren, die de stank kan afvoeren via een buis. 
 

3. De geur camoufleren 

 
Soms heb je geen tijd om ingrijpende maatregelen te nemen en moet je je tevreden stellen met maatregelen die de geuren camoufleren. Moet je een snelle oplossing hebben, dan kan het mechanische verluchtingssysteem op volle kracht laten draaien een oplossing bieden. Uiteraard kunnen ook luchtverfrissers soelaas bieden. Wil je een minder voor de hand liggend middeltje? Zet dan wat koffiedik in je badkamer, die substantie staat erom bekend geuren op te slorpen. Een schaaltje in de badkamer doet wonderen. 
 

4. Schoonmaaktip voor de afvoer van je douche 

 
Benodigdheden: 
 
Rubbere handschoen 
Azijn 
Soda/bicarbonaat
 
Werkwijze: 
 
Verwijder het metalen raster van de afvoer van je douche.
Neem met je rubberen handschoen alle haren en zeepresten uit het putje. Deze restjes zijn vaak de oorzaak van de slechte geur.
Vul een klein kopje met soda en giet dit in de afvoer van je douche.
Vul een kopje met azijn en giet ook dat in de afvoer.
Laat het mengsel een half uur weken in het afvoerputje. Spoel de afvoer daarna goed door met kokend water.
Herhaal dit stappenplan geregeld, zo voorkom je vieze geurtjes.

Tekst: Kevin Stickens
 
{{NEWSLETTER_BOX}}