3 tips om een kleine badkamer optimaal in te richten

8/12/2016

De badkamer is meestal een van de kleinste kamers in huis. Dat geldt vooral voor oude huizen, maar ook voor een heel pak appartementen en nieuwbouwwoningen. Hier zijn 3 zeer handige tips om van een minibadkamer een warme, gezellige en praktische ruimte maken!

 
 
Het is een hele opgave om van een kleine badkamer een fantastische verblijfsruimte maken, maar onmogelijk is het absoluut niet. Met optische illusies, de juiste kleuren en een slimme inrichting krijg je de klus gegarandeerd geklaard.
 

1. Gebruik optische illusies

Ook in een kleine badkamer mag een spiegel boven de wastafel uiteraard niet ontbreken. Laat je echter niet verleiden door een klein exemplaar maar kies voor een extra grote spiegel om de ruimte zo groot mogelijk te doen lijken. Daarnaast is het zaak om visuele barrières zoals hanglampen te vermijden.
 

2. Lichte kleuren = luchtige sfeer

Is er in je badkamer plek voor een extra raam of een dakraam? Aarzel niet en ga ervoor! Hoe beter de lichtinval, hoe ruimer je badkamer lijkt. Zeker als je het kleurenpalet voor de muren en de meubels beperkt tot wit en pasteltinten, en opteert voor effen meubels in hoogglans.
 

3. Werk in de hoogte

Kun je maar niet kiezen tussen een bad en een douche? Hak die knoop toch maar door … of installeer een bad-douche-combinatie. Verder komt het er in een kleine badkamer op aan om zoveel mogelijk in de hoogte in te richten. Verticale designradiatoren zijn een uitstekende keuze – tenzij je natuurlijk voor vloerverwarming kiest om extra veel ruimte te besparen – en ook de badkamermeubels ogen het mooist als ze een strak, verticaal design hebben. 
 
 
{{NEWSLETTER_BOX}}