In 3 stappen je badkamer renoveren

31/07/2017

Bij het renoveren van een badkamer komt best wel wat kijken. Je wil natuurlijk geen maanden zonder badkamer zitten, dus een goede planning is ontzettend belangrijk. Wij geven je alvast een aantal tips mee om de verbouwing van je badkamer soepel te laten verlopen en de kosten binnen de perken te houden.

Onbezonnen aan het verbouwen gaan is een garantie op falen. Maak een planning op, bekijk grondig wat je wil gaan vernieuwen en bekijk het budget dat voorhanden is. Zo voorkom je onvoorziene kosten en tijdverlies. Een stappenplan biedt altijd houvast en gemoedsrust.

Stap 1: Maak een grondplan en indeling

Teken je badkamer op schaal , knip de afmetingen van je meubels uit en het puzzelen kan beginnen. Ben je wat moderner ingesteld, dan kan dit natuurlijk ook met software en zelfs online. Puzzel met alle elementen tot je 100% tevreden bent met je indeling. Zorg dat je de correcte afmetingen hebt van alle elementen, want anders heeft puzzelen weinig zin. Fouten dienen voorkomen te worden.

Doe in deze fase ook de nodige inspiratie op omtrent de steil van je badkamer. Bekijk verschillende mogelijkheden in showrooms, doe ideeën op via Pinterest en definieer je eigen stijl. Een moodboard met foto’s kan je helpen bij het bepalen van je stijl. Zo weet je perfect waar je naartoe aan het werken bent.

Stap 2: Schaf je materiaal aan

Wil je geen vertraging, dan kan je maar beter zorgen dat alle materiaal al ter plaatse en gestockeerd is. Zo voorkom je lange wachttijden en schiet het proces een heel stuk efficiënter op. Na een tijdje ga je het douchen missen, dat geven we je op een briefje.

Stap 3: Controleer de buizen en leidingen

Nu de badkamer toch afgebroken is, kan je maar beter gelijk alle buizen en leidingen laten controleren. Anders moet je misschien binnen enkele jaren opnieuw aan de slag, met bijkomende kosten tot gevolg.

Wat kost een badkamer renoveren?

Budgetten en smaken verschillen, een vaste prijs valt er dan ook niet op te kleven. Reken voor het plaatsen van een badkamer toch minimaal op een goede € 10.000. Wil je wat meer luxe, de nieuwste snufjes of betere materialen, dan ben je toch al snel € 25.000 kwijt. Ga je zelf aan het renoveren en ben je budgetbewust, dan kan het al lukken voor € 5.000. Voor ieder wat wils dus.

Voorzie altijd een kleine buffer voor onvoorziene kosten, zeker als je zelf aan het renoveren gaat.

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}