Zo maak je je badkamer babyproof

13/10/2017

De komst van een klein wondertje brengt nogal wat grote veranderingen in je woning teweeg. Maak je badkamer alvast 100 % babyproof met dit stappenplan.

Stap 1: Maak het speels

Het badmoment wordt nog zo leuk, als je je badkamer aantrekkelijk maakt voor je baby. Zorg voor felle accenten en motieven. Hang bijvoorbeeld enkele stickers op van vrolijke dieren en schaf je zeker ook badspeelgoed aan. Waterpret verzekerd! Denk daarnaast aan een zachte mat, voelt goed aan voor die schattige kruipertjes.

Stap 2: Plaats een badkamer commode

De plaats waar je je kleintje verluiert, afdroogt en verse kleertjes aandoet. Bovendien erg handig om er de baby zijn wasproducten te plaatsen, net als pamper en body’s.

Stap 3: Meten is weten

De ideale watertemperatuur van een babybadje is tussen de 36° en 38°. Een getrainde vroedvrouw voelt zoiets met de losse pols, zelf vertrouw je het best op een badthermometer. Er bestaan er hele toffe, zoals eendjes, waarmee je kleintje ook kan spelen.

Stap 4: Superhandig, temperatuurblokkering

Een thermostaatkraan met temperatuurblokkering op 38 graden is hét ding. Het water wordt nooit te warm, waardoor je lieveling zich onmogelijk kan verbranden.

Stap 5: Bescherm je kraan en zo je kleintje

Als je baby lustig gaat spelen in het water, kan er al eens een valpartij zijn. Voorkom dat je kleintje zich bezeert wanneer hij/zij tegen de kraan botst en plaats er een hoes over. Je kan er eentje kopen of bijvoorbeeld zelf maken door tetradoeken rond je kraan te wikkelen. Nog een belangrijke: een antislipmat in bad.

Stap 6: Denk aan stopcontacten

Dit wordt binnenkort de realiteit van zowat elke mama/papa to be: terwijl jij staat te douchen, trekt je kleine avonturier op handjes en knietjes door de badkamer. In de ogen van je baby is álles interessant. Zeker de stopcontacten, die op ooghoogte van je lieverd staan. Gelukkig bestaan er plaatjes die verhinderen dat je zoon of dochter vingers in het stopcontact stopt. Zet al maar op je geboortelijst!

Stap 7: Berg gevaarlijke producten veilig op

Schoonmaakproducten, medicamenten, scheermesjes, nagelscharen, wasmiddel, … maak er nu al een goede gewoonte van ze op te bergen in een kast waar kleine kinderhandjes nooit aankunnen.

Veel plezier met je kleine spruit!

Tekst: Evelien Verhauwert

{{NEWSLETTER_BOX}}