De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de babykamer

8/09/2021

De babykamer inrichten? Voor heel wat mensen een waar plezier, terwijl anderen er tegenop kijken. Uiteraard wil je deze kamer zo goed mogelijk inrichten en daarom geven we je enkele tips mee. Wij zetten een aantal veel gemaakte fouten voor je op een rijtje, zodat je deze valkuilen kunt voorkomen bij het inrichten van je babykamer.

Collov Home Design

Fout 1 l Te felle verlichting

Vaak wordt er gekozen voor één grote, felle lamp aan het plafond, terwijl er in de babykamer vaak nood is aan zachte sfeerverlichting. Dimbare verlichting is dan ook aangewezen, want je zal er ‘s nachts geregeld gebruik van gaan maken.

Fout 2 l Een onhandige indeling

De commode moet uit praktische overwegingen makkelijk bereikbaar zijn en zorg dat je er alle materiaal om te verschonen binnen handbereik hebt. Stijlvol kan mooi zijn, maar praktisch is nu even belangrijker. Ben je rechtshandig? Leg de belangrijkste spullen die je vaak nodig hebt dan aan de rechterkant.

Fout 3 l Less is more

Heel wat mensen proppen de babykamer barstensvol, maar denk altijd twee keer na voor je wat aanschaft. Uiteindelijk zijn er maar enkele essentiële zaken, terwijl er heel wat nutteloze spullen die je amper gaat gebruiken verkrijgbaar zijn. Pas wanneer de baby er is, weet je wat je minst en kan je eventueel nog spullen bij aanschaffen.

Fout 4 l Te druk

Kies voor sobere kleuren in de babykamer en ga voor niet al te felle kleuren, die ben je immers snel beu gezien. Zorg dat zowel jij als je baby hier tot rust kunnen komen en zet dan ook niet alles vol speelgoed. Trouwens niet alles moet uitgestald worden, je kunt ook heel veel wegbergen en pas opdiepen als de nood er is. Dat houdt de kamer een stuk overzichtelijker.

Fout 5 l Te kinderachtig

Akkoord, het gaat over een babykamer, maar baby’s worden snel groot. Ga daarom voor een basic uitstraling die je naarmate de jaren vorderen kunt pimpen. Al te kinderachtige motieven zullen al snel gedateerd aanvoelen.