Ga voor een dubbele douche!

17/08/2021

‘s Ochtends file in de badkamer? Waarom installeer je niet één maar twee douches en dat in dezelfde ruimte. Lekker gezellig, efficiënt en nog stijlvol ook als je het goed aanpakt. Dit heb je nodig.

Zorg voor voldoende ruimte

Samen onder de douche is best gezellig, als je beide genoeg ruimte hebt. Een extra douchekop is uiteraard nodig, anders moet de tweede persoon alsnog wachten. Een dubbele douche kan al als je een ruimte in de hoek beschikbaar hebt van om en bij de 150×100 cm. De douchekoppen kunnen naast of tegenover elkaar, het is maar wat je prettig vindt. Besluit je om naast elkaar te douchen, zorg dan dat de douchekoppen zo’n 60 cm uit elkaar staan.

Dubbele douche? Alles dubbel!

Bij een dubbele douche horen twee douchekoppen en knoppen. Iedereen is verschillend is zo kan individueel de temperatuur geregeld worden. Uiteraard maak je je dubbele douche zo luxueus als je zelf wil, maar zelf je temperatuur kunnen regelen is echt wel essentieeL Ga voor een symmetrische look, zodat het geheel netjes oogt in je badkamer. Een douchegoot is trouwens geen overbodige luxe. De afvoer krijgt twee keer zoveel water te verwerken.

Een nieuwe cv-ketel nodig?

Niet enkel de ruimte is belangrijk bij een dubbele douche, ook de waterdruk, afvoer en de temperatuur van het water spelen een rol. Een standaard cv-ketel zal vaak niet voldoende blijken om een krachtige en warme straal te produceren voor beide douches. Aparte ketels of een waterterugwinsysteem vormen dan mogelijke oplossingen. Laat je goed adviseren en ga desnoods bij een installateur aankloppen.

Kies voor dubbel douchen, win tijd en ervaar de gezelligheid. Ideaal voor gezinnen met kids!