Zo bekom je de ideale inloopdouche

21/05/2021

Het lijkt wel of elke badkamer vandaag de dag een inloopdouche heeft. Heel wat badkamerrenovaties omvatten dan ook het installeren van een inloopdouche.

Logisch, want het oogt niet enkel mooi, een inloopdouche heeft ook tal van voordelen. Je doucht met heel wat licht en ruimte. Bovendien moet je achteraf niet alles schoonmaken. Wij geven je alvast mee waar je op moet letten bij het plaatsen van een inloopdouche.

Ga voor de correcte afmetingen

Plaats je een inloopdouche dan ben je qua ruimte afhankelijk van de afmetingen van je badkamer. Ook de ligging van de afvoerbuizen is een parameter om rekening mee te houden. Qua minimale oppervlakte houd je rekening met 1,20 meter op 90 centimeter. Groter is uiteraard mogelijk, maar kleiner zouden we bij een inloopdouche niet gaan.

De douchewand van je inloopdouche

Het goede nieuws? Een wand is niet nodig als je niet wil. Een glazen wand kan wel mooi ogen, maar de keuze is aan jou. Ga je voor glas, zorg dan voor glas met een antikalklaag. Zo moet je minder tijd spenderen aan het reinigen van je inloopdouche. Kies je voor een douche zonder wand, zorg dan voor voldoende diepte als je wil voorkomen dat je badkamer bij een douchebeurt onder komt te staan.

De tegels

Wil je één geheel vormen in je badkamer, dan kun je de tegels van je badkamer laten doorlopen in je inloopdouche. Hierdoor toont je badkamer groter.

Maak je inloopdouche waterdicht

Waterafstotende voegen zijn een must. Maar ook een coating op de muren en vloeren kan een verstandig extraatje zijn. Deze plaats je onder je tegels, zodat je vochtproblemen voorkomt. Je hoeft trouwens niet voor tegels te opteren in je inloopdouche, ook panelen van glas, natuursteen of acryl zijn mogelijk. Zo beschik je over minder voegen en naden, wat het reinigen makkelijker maakt

Het belang van de inbouwhoogte

Renoveer je je badkamer en kies je voor een inloopdouche, weet dan dat de afvoerbuis wat dieper onder de vloer moet worden geplaatst. Er zijn tal van alternatieven op de markt, informeer je bij het renoveren van je inloopdouche goed en laat het desnoods over aan een vakman.