5 planten die perfect in een vochtige badkamer passen

10/03/2021

Niet elke plant is even wild van een vochtige badkamer. Toch zijn er gelukkig wel enkele soorten die hier perfect gedijen. Een tropische plant kan hier meestal aardig gedijen. Warm en vochtig: daar genieten de onderstaande planten van.

1. Aloë vera

Deze vetplant valt ongeacht waar je deze plant zet, amper kapot te krijgen. Ook in de badkamer zal deze plant ongetwijfeld overleven. De Aloë vera heeft amper water geven, deze plant kan uitstekend om met droge grond.

2. Varen

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Noriko (@noriko_aries)

Weinig licht in je badkamer? Dan kan een Varen een oplossing bieden. Varens zijn niet gek van zonlicht, maar hebben wel vochtige grond nodig. Deze plant zorgt ook nog eens voor bijkomende zuurstof, wat mooi meegenomen is, toch?

3. Lepelplant

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Dan (@unanotteanapoli)

Van origine komt deze plant uit het regenwoud. Logisch dus dat deze plant met warmte en vocht om kan. De aarde mag altijd een beetje nat zijn en ook deze plant werkt luchtzuiverend.

4. Orchidee

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par boom (@boomxboomzdays)

Breng je graag wat kleur in je badkamer? Dan kan een Orchidee perfect. Deze plant is familie van de lepelplant en doet het ook uitstekend in de badkamer.

5. Tillandsia

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Nik (@mamawamimea)

Weinig tijd om naar je planten om te kijken? De Tillandsia haalt zijn voeding uit de lucht en heeft geen aarde of water nodig. Perfect voor in de badkamer dus of voor iedereen die zijn planten al wel eens vergeet te verzorgen. Deze plant kan je ophangen om simpelweg op een plank leggen.

Uiteraard zijn er nog wel enkele andere planten die in aanmerking komen voor een plekje in je badkamer. heb je zelf nog suggesties, laat ze ons dan zeker weten.