Ga voor veiligheidsglas in de badkamer

21/10/2020

Kids in huis of zelf nogal onhandig? Dan is het plaatsen van veiligheidsglas in je badkamer zeker het overwegen waard. Een slippertje komt in de badkamer al eens voor en dan wil je waarschijnlijk liever geen scherven en snijwonden? Met veiligheidsglas in de badkamer speel je op veilig. Wij zetten alvast enkele opties op een rijtje.

Wat is veiligheidsglas eigenlijk?

Dit glas is maar liefst 5 keer sterker dan gewoon glas. Bovendien breekt dit glas niet enkel minder snel, als het breekt valt het ook in duizenden kleine stukje uit elkaar. Snijden is uitgesloten en dit is bij gewoon glas wel een ander verhaal. Zeker wanneer je kinderen hebt, klinkt dit waarschijnlijk als een hele geruststelling in de oren.

Veiligheidsglas wordt op veel plekken gebruikt, maar in de badkamer wordt het meestal ingezet voor douchedeuren, douchewanden en planken. Het is iets wat je op voorhand bespreekt met de badkamer installateur of het bedrijf dat je badkamerrenovatie komt uitvoeren.

Welke soorten veiligheidsglas zijn er?

Ga je zelf op zoek naar veiligheidsglas, dan is het handig om weten dat er 3 verschillende soorten zijn:

  • Gehard glas
  • Gelaagd glas
  • Draadglas

In principe wordt enkel gehard glas in badkamers gebruikt. Weet dat voor je douchedeuren een passend design mogelijk is. Van melkglas tot heel wat andere opties.

Kies voor glas met keuring

Kies je veiligheidsglas voor je douchedeuren, ga dan bij voorkeur voor glazen die DIN-gekeurd zijn. Dan weet je ook zeker dat deze aan de veiligheidsnormen voldoen. Weet trouwens dat veiligheidsglas meestal om en bij de 8 mm dik is.

Problemen met je glas?

Toch een glasbreuk of brokken in de badkamer? Een kwalitatieve glazenier kan je ongetwijfeld verder helpen.