Waarom wordt douchegel steeds minder populair?

7/05/2020

Je kan je niet voorstellen wat er allemaal in een flesje douchegel zit! Tussen parabenen, fenoxyethanol, verdikkingsmiddelen op basis van aardolie, parfums en nanodeeltjes zijn veel doucheproducten rijk aan allergenen, hormoonontregelaars en producten die schadelijk zijn voor het milieu omdat ze moeilijk biologisch afbreekbaar zijn. Om maar te zwijgen over de duizenden plastic flessen die achteraf gerecycleerd moeten worden…

Het gevolg is dat veel consumenten (weer) overgaan op traditionele zeep! Hier zijn vier goede redenen waarom…

Voor je gezondheid

De samenstelling van vloeibare zepen en andere douchegels is vaak mysterieus. Hierdoor is de eindeloze lijst van chemische componenten die op de achterkant van de flessen te vinden is, niet erg betrouwbaar.

Artisanale zeep is meestal veel transparanter. Kiezen voor traditionele zeep betekent kiezen voor natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie, kokosolie, karitéboter, etherische oliën of klei. Het is beter voor de gezondheid van je hele familie!

Voor de natuur

In een tijd waarin het voor iedereen noodzakelijk is geworden om zich in te spannen om zijn of haar ecologische voetafdruk te verkleinen, is het blijven gebruiken van douchegel allesbehalve milieuvriendelijk. De plastic flessen die ze bevatten, staan op de zeer lange lijst met verpakkingen die we elke dag weggooien. Zeep zonder verpakking is veel beter.

Om geld te besparen

Zoals we allemaal weten, gaat een flesje douchegel zelden langer dan twee weken mee als het door het hele gezin wordt gebruikt. Overschakelen op traditionele zeep is een alternatief kiest dat zowel goedkoper als duurzamer is.

Voor de zintuigen

Traditionele zeep is een genot voor de zintuigen! Je zal natuurlijke aroma’s herontdekken, ver van de synthetische geuren, vaak te uitgesproken en te zoet. De samenstelling van handgemaakte zepen geeft over het algemeen de voorkeur aan geuren die zowel licht als fris zijn, zonder de minste overdaad! Of je nu de voorkeur geeft aan bloemige, houtachtige of kruidige noten, je vindt zeker wat u zoekt tussen de vele beschikbare producten!