De nieuwste trends in badkamerdesign

14/02/2020

De badkamer werd op korte tijd na de keuken, misschien wel de belangrijkste ruimte in je woning. Waar de ruimte vroeger enkel functioneel was, groeide de badkamer de voorbije jaren uit tot een kleine wellness. Wij zetten de nieuwste trends even voor jou op een rijtje.

1. Brons en koper veroveren de badkamer

Metaalkleuren als brons en koper breken nu ook door in de badkamer. Ze zorgen voor bijzondere reflecties en vallen perfect te combineren met andere tinten. Zowel met wit als zwart kunnen ze gecombineerd worden. Bovendien geven ze wat bijkomende warmte aan je badkamer.

2. When nature calls

Logisch dat de ecologische trends zich ook doorzet in de badkamer. Planten veroveren nu ook de badkamer en het groen van de planten combineert ook uitstekend met de metaalkleuren. Kies wel voor planten die omkunnen met de warme temperaturen die in de badkamer kunnen ontstaan. Donkere houttinten brengen ook een natuurlijke vibe en zijn bijzonder populair momenteel.

3. Nieuwe en oude materialen combineren

Nieuwe materialen als Ceramilux en Corian winnen aan terrein, terwijl porselein en keramiek het net iets minder doen. De nieuwe materialen laten zich makkelijk bewerken en heel wat vormen zijn dan ook mogelijk.

4. Inloopdouches

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig voor de inloopdouche kiest, een trend die uit de hotelwereld komt overgewaaid. Ze ogen strakker, zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en vergen minder onderhoud. Ze worden steeds groter en zitten nu ook boordevol slimme technologie. Licht- en aromatherapie winnen terrein, terwijl er ook steeds slimmer met het waterverbruik wordt omgesprongen.

5. Lichtere kasten

De tijd van de bombastische badkamerkasten ligt achter ons, tegenwoordig is het licht en luchtig. Er wordt gekozen voor minder kasten, waardoor je materiaal wel naar een andere ruimte in huis dient te verhuizen.

6. Japans toilet

Als laatste willen we doorbraak van het Japans toilet voorspellen, waarbij een waterstraal je achterste reinigt. Een warme luchtstroom maakt vervolgens wc-papier overbodig.