4 supertips om de juiste vloer voor je badkamer te kiezen!

Ga je je badkamer renoveren of ben je toe aan je eerste, eigen badkamer? Dan zal je al snel merken: vloeren zat. Maar welk materiaal kies je en vooral wat zijn de voor- en nadelen? Houd rekening met de volgende basisvoorwaarden en dan kun je je alvast letterlijk en figuurlijk geen buil vallen.

Waterbestendig

Misschien wel dé belangrijkste eigenschap van je vloer: zorg dat deze waterbestendig is. Ben je wild van hout, zorg dan voor een beschermende laag. Stoerdere materialen mogen dan misschien waterdicht ogen, daarom zijn ze het nog niet. Beton is poreus en laat dus water door. Een vinyl met betonlook is vaak een beter alternatief. Een andere manieren om een brute uitstraling te bekomen is werken met een gietvloer. Ook keramische tegels zijn een veilige keuze.

Ban het slipgevaar

Een ongeluk is snel gebeurd. Een antisliplaag is geen overbodige luxe in je badkamer. Zeker als er kinderen in huis rondlopen, voorkom je beter slippertjes. Een antisliplaag is super veilig, maar ook grote voegen en ruwere stenen, kunnen bijdragen aan meer veiligheid in de badkamer. Weet dat marmer dan wel misschien mooi mag ogen, het materiaal is wel zeer glad. Niet zo’n verstandige keuze voor de vloer.

Makkelijk te onderhouden

Je wil toch geen uren staan schrobben en poetsen in je badkamer? Egale vloeren zijn een stuk makkelijker in onderhoud, dan vloeren met mozaïek of veel voegen. Let zeker op plaatsen die veelvuldig nat worden dat er geen schimmelvorming tussen de groeven ontstaat. Regelmatig poetsen en zowat elke badkamervloer gaat jaren mee.

Overweeg vinyl

Momenteel is vinyl zeker nog niet het meest populaire materiaal in de badkamer, maar het is wel aan een inhaalbeweging bezig. Dit materiaal heeft dan ook best wel wat voordelen. Niet alleen is vinyl waterdicht, de vloer neemt ook razendsnel de temperatuur aan van de omgeving. Zelfs zonder vloerverwarming voelt je vinylvloer nooit koud aan.