Een bad vervangen door een Italiaanse douche: goed om te weten

23/09/2019

De keuken en de badkamer zijn twee ruimtes die de meeste aandacht opeisen. In die tweede zien we steeds meer huiseigenaars hun bad vervangen door een modieuze douche: een Italiaans model.

Wat is een Italiaanse douche eigenlijk? Het is eigenlijke en model zonder opstapje waar je gemakkelijk in kan stappen. Oorspronkelijk werden ze ontworpen voor de oudere generatie, maar vandaag zijn Italiaanse douches erg in de mode! Om het water te laten wegstromen, heeft de vloer natuurlijk wel een lichte helling nodig.

Echt een goed idee?

Alles hangt af van wat je met je pand wenst te doen. Als je eraan denkt het te verhuren, houd er dan rekening mee dat een bad een groot pluspunt blijft, zeker voor families met jonge kinderen. Dat argument is natuurlijk niet van toepassing in kleine appartementen en studio’s. Als je je huis later denkt te verkopen, is een bad ook een meerwaarde. Uiteraard geldt die denkwijze niet als je een tweede badkamer denkt te installeren.

Niet altijd mogelijk

Een Italiaanse douche is niet altijd een optie. Om hem te kunnen installeren, moet je ofwel de vloer van de badkamer verhogen om de waterafvoer te kunnen inbouwen, of je moet graven. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, denk maar aan ruimtes die zich op een verdieping bevinden en al een laag plafond hebben. Denk er ook aan het raam, als dat aanwezig is, op te vullen om zo de blikken van buitenstaanders buiten te houden, maar ook om indringers af te weren.

Welk budget?

Je moet rekenen tussen de € 2.000 en € 6.000 voor deze transformatie. Het budget is afhankelijk van de gewenste afwerking en de omvang van de werken…