Tips voor het kiezen van het ideale badkamermeubel

16/07/2019

Ben je toe aan een nieuw badkamermeubel en wil je meteen het perfecte meubel? Je badkamermeubel vormt de blikvanger in de ruimte, dus je kiest maar beter goed. Met onderstaande tips selecteer je in geen tijd het badkamermeubel van je dromen.

Tip 1: Bepaal de afmetingen op basis van de personen die de badkamer gebruiken

Om vlot met zijn twee naast elkaar de tanden te kunnen poetsen, reken je toch maar op 140 cm. Niet enkel de breedte is belangrijk, ook de diepte. Een minimale diepte van om en bij de 50 cm is aangewezen. De lengte van de gebruikers is belangrijk bij het bepalen van de hoogte van de wastafel. Een ingebouwde wastafel moet toch met de bodem, zo’n 90 cm van de grond hangen. Voor een opbouw mag het laagste punt wat lager liggen. Laat je zeker adviseren door een specialist om de hoogte te bepalen.

Tip 2: Ga voor kwalitatief en duurzaam materiaal

Je wil toch niet blijven verbouwen? Duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen, vocht en vloeistoffen, valt aan te raden. Bovendien draagt dit bij aan de waarde van je woning. Mdf, laminaat en melamine zijn dankbare materialen, maar net zo goed opteer je voor bewerkt hout of natuursteen.

Tip 3: Ga voor tijdloos

Een gedateerde badkamer die ooit leuk leek is niet zo fijn. Ga voor tijdloos en neutraal. Wil je later je woning verkopen, dan kun je je daar alvast geen buil aan vallen. Lichte en heldere tinten vergroten de ruimte en kunnen makkelijk jaren mee. Een kleurrijk accent kan, maar we zouden de badkamer over het algemeen sober houden.

Tip 4: Ga voor opbergruimte in overvloed

Geloof ons, in een mum van tijd heb je heel wat spulletjes verzameld en die moeten allemaal een plekje krijgen. Handdoeken, zeepjes, een haardroger, … Zorg voor voldoende kasten en opbergplekjes. Houd je van orde? Beperk het aantal open legplanken, dat gaat immers al snel wanordelijk ogen.

Tip 5: Respecteer je budget

Voor je het weet ben je honderden of zelfs duizenden euro’s boven budget gegaan. Bepaal op voorhand je budget, dan voorkom je al te impulsieve beslissingen eens je in de showroom staat.