De inloopdouche: de 4 nadelen die ons ertoe aanzetten om hem niet te installeren

13/06/2019

Het blijft de grote trend: in de badkamer spreken we alleen nog van de inloopdouche. Hij viel met een verbijsterende snelheid de interieurs van alle woningen en appartementen binnen.

Dit type douche installeert zich niet zonder nadelen, verre van. Dat verklaart waarom de inloopdouche niet overal verschijnt.

Maar eerst: wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche wordt gekenmerkt door zijn … vloer. Inderdaad, de douche loopt op hetzelfde niveau door als dat van de badkamer.

Complexe installatie

In tegenstelling tot een douchecabine vereist de inloopdouche een installatie door vakmensen. Inderdaad, om een vloer op gelijke hoogte te hebben, moet de vloer van de badkamer verhoogd worden, of de douche lager worden gelegd. Het zal ook het water naar de afvoer moeten leiden, met een helling van 1 tot 3 centimeter per meter. Waterdichting is ook essentieel, omdat een waterlek aanzienlijke kosten met zich meebrengt.

Gladheid

Kies met veel aandacht de tegels: geef een voorkeur aan een antislipvloer, eentje waar u geen gevaarlijke pirouettes hoeft op uit te proberen. Vergeet niet dat u dezelfde tegels overal in de badkamer zult vinden.

Afvoerproblemen

Levert de afvoer problemen? Zijn er lekken? In dit geval zijn de oplossingen helaas niet erg bemoedigend. Dat wordt opbreken geblazen. Om dit soort ";ongemak" te voorkomen, kunt u altijd een douchebak installeren. Het zal niet echt een echte inloopdouche zijn, mits u een kleine opstap neemt. Op esthetisch vlak verlies je een beetje, maar u wint er het gemak van demontage bij.

Grote kost

Zoals vermeld vereist de complexe installatie van een inloopdouche de hulp van een expert. Die persoon heeft mogelijk meer of minder zwaar werk te verrichten. Het is duidelijk dat deze kosten niet licht te noemen zijn.