Parket in uw badkamer: 3 fouten om absoluut te vermijden

11/06/2019

Parket wordt steeds populairder in badkamers, en toch is dit vloertype geen ideale keuze voor zo’n vochtige kamer. Als u tegels te koud vindt, weet dan dat parket een oplossing kan zijn, wanneer u deze cruciale fouten vermijdt.

Het verkeerde hout kiezen

Dit is duidelijk de grootste fout die u kunt maken. De badkamer is een zeer vochtige kamer. Het is noodzakelijk om een ​​houtsoort te kiezen die bestand is tegen hoge luchtvochtigheid. Verschillende Europese soorten zijn mogelijk zoals es, spar en populier, net als exotische, meer trendy houtsoorten zoals teak, bamboe of merbau. Waak erover dat u de parketvloer installeert door hem op de vloer te verlijmen. Bij een zwevende vloer zijn infiltraties tussen de planken een risico.

Het parket lakken

Waarschuwing: het lakken van de parketvloer lijkt op het eerste zicht een adequate oplossing om de vloer te beschermen. Denk nog een keer na: lakken verstikt het hout en stagneert water. Het is daarom beter om te kiezen voor een geoliede afwerking die het hout zal beschermen. Wees voorzichtig: de geringste infiltratie betekent het einde van de vloer.

De badkamer niet verluchten

De gouden regel van badkamers is optimale ventilatie. Dit geldt des te meer wanneer er een parketvloer is. Controleer de goede werking van uw ventilatiesysteem. Of wanneer de badkamer een raam heeft, ventileer dan zoveel mogelijk! Een elektrische ontvochtiger is ook geen slecht idee.