TOP 5 planten voor in de badkamer

28/05/2019 - partner: Immovlan.be

Een badkamer betekent een hoge luchtvochtigheid, al is dat net wat veel planten waarderen! Om nog maar te zwijgen van de extra gezelligheid…

Je badkamer kan je makkelijk opfleuren met planten. Let er wel op dat deze bestand zijn tegen grote temperatuurschommelingen, vooral wanneer de kamer is uitgerust met een extra verwarming. Zoals de…

Nephrolepsis exaltata Bostoniensis

De krulvaren heeft veel luchtvochtigheid en weinig natuurlijk licht nodig. De badkamer is daarom de ideale omgeving voor dit soort plant.

Hoya carnosa

De carnosa is een klimplant met een muur in de buurt maar ook een vallende als hij opgehangen is. Tijdens de bloei ontwikkelt hij prachtige bloemen die een zeer aangename geur afgeven. Als liefhebber van licht en luchtvochtigheid, komt deze plant tot zijn recht naast een raam in de badkamer.

Adiantum raddianum

Deze plant is bijzonder gesteld op omgevingsvochtigheid. Badkamers met een douche of bad die regelmatig worden gebruikt, zijn ideaal. Het delicate gebladerte is zeer verfijnd en geeft cachet aan je interieur, vooral op een vensterbank of een mooie houten plank.

Gynura aurantiaca

Eens volwassen laat de gynura zijn intens groene bladeren vallen. Deze tropische plant houdt van luchtvochtigheid en fel licht, maar niet te veel zonlicht. Het is daarom aan te raden om hem op een paar meter van het kamerraam of op een meubelstuk te plaatsen dat niet direct aan de zon is blootgesteld.

Fittonia

De fittonia onderscheidt zich duidelijk van de massa. Met zijn groene bladeren met roze nerven ziet hij er bijna kunstmatig uit. Het is een exotische plant die veel luchtvochtigheid nodig heeft en je best in de buurt van een gootsteen of badkuip plaatst. Direct licht wordt afgeraden.