Hier wat vette ideeën voor jouw douche!

9/05/2019 - partner: Immovlan.be

Vrijwel elke woning is wel voorzien van een douche. Dit kan een heel eenvoudige douche zijn, een hele luxe inloopdouche of een douche in een badkuip. Inloopdouches zijn tegenwoordig helemaal de trend.

www.badkamerdepot.be

Als je de mogelijkheid hebt om een inloopdouche te installeren, kijk dan eens naar de Inloopdouches van Badkamerdepot.be. Maar ook als je geen inloopdouche hebt, een douche is volledig aan te passen aan jouw wensen of aan de noodzakelijk mogelijkheden van de ruimte. Hierbij enkele ideeën voor jouw douche:

Niches in de douche

Niches, oftewel een ruimte in de muur om hier je shampoo, spons en andere douchebenodigdheden in te leggen. Hiermee voorkom je dat je loshangende elementen, zoals een zeeprekje moet ophangen. Dit bevordert de strakke uitstraling enorm. Tevens kun je niches ook voor decoratieve doeleinden gebruiken.

Een douche van natuursteen

Er wordt wel eens natuursteen gebruikt in de badkamer, maar soms wordt het gecombineerd met andere materialen. Een douche die volledig van natuursteen is, heeft een zeer luxe uitstraling en toch ook heel intiem. Bij een douche van natuursteen bedoelen we ook echt alles, dus de wanden, de vloer en zelfs het plafond!

Een douche met gelijkmatige vloer

Een douche met een gelijkmatige vloer als van de rest van de badkamer zie je terug in de zo populaire inloopdouches. Je hoeft geen douchebak op te stappen, want de douchebak zit in de vloer verzonken of de vloer is betegeld. Belangrijk is wel om te letten op goede afwatering. Daarvoor worden hippe en strakke douchegoten gebruikt. Kijk ook naar de inloopdouches van Badkamerdepot.be voor de nodige inspiratie over gelijkmatige vloeren.

Een douche met een stenen muur

Houd je wel van een industrieel interieur en wil je deze stijl ook laten doorlopen in de douche? Waarom dan niet de muur van steen? Dit kunnen allerlei soorten steensoorten zijn en je krijgt hier een zeer karakteristieke douche mee. En het voordeel is dat de meest steensoorten zeer goed bestand zijn tegen vocht.

Onder een schuine muur douchen

Heb je een hele kleine badkamer, waarbij de muren ook nog eens schuin lopen? Probeer de ruimte dan zo nuttig en functioneel mogelijk te gebruiken. Ook al heb je een schuine muur, als je er nog onder kunt staan, dan kun je van deze plek nog steeds een fraaie en moderne douche maken. Zo benut je de ruimte optimaal en het zal je alleen maar creatiever maken.