Kleuren die je badkamer groter doen lijken

23/04/2019

Niet iedereen beschikt over een zee van ruimte in de badkamer. Net dan is het de kunst om deze groter te doen lijken.

Maar welke kleuren gebruik je daarvoor? Wij geven je alvast enkele tips mee om jouw kleine badkamer, alvast een stuk groter te doen lijken.

Wit is een zekerheid

Weet dat je in de badkamer met wit altijd goed zit. Vind je dit toch wat te saai en kleurloos? Met één accentmuur, schep je al een wereld van verschil.

Zwart

Lijkt zwart je eerder beklemmend? Toch kan deze kleur je badkamer groter doen lijken. Een donkere inktachtige kleur geef je badkamer een heel eigen uitstraling. Het is klassevol en voelt knus aan. Bovendien komt wit en metallic mooi uit tegen deze achtergrond. Goud en koper combineren dus uitstekend. Een rijke, donkere kleur geeft wat glamour aan je kleine badkamer en maakt het zeker en vast minder saai.

Grijs

Er zijn heel wat tinten grijs en hoewel deze kleur vaak een synoniem is voor saai, hoeft dit in de badkamer zeker niet zo te zijn. Grijs vormt een een uitstekende basiskleur. Het is een zachte optie die je heel wat ruimte laat om accenten te leggen. Metallic combineert immers niet enkel uitstekend met zwart, ook bij grijs komen deze kleuren perfect tot hun recht.

Wit maar dan anders

Uiteraard kun je kiezen voor spierwitte muren, maar ook in wit zijn de opties groot. Net niet wit kan je badkamer net wat meer bijzonder maken. Deze net niet witte kleuren komen vaak wat minder hard over en zijn het perfecte alternatief als strak en modern niet helemaal je ding is. Combineren met warme, lichtgele tegels is perfect. De cleane uitstraling blijft, maar je schept wel meer sfeer.