4 donkere badkamers die bewijzen dat zwart de juiste keuze is

11/02/2019

Onbewust kiezen we altijd voor lichte en warme tinten voor de badkamer. Een logische keuze die wordt verklaard door de behoefte aan licht en uiteraard de warmte die deze ruimte nodig heeft.

Sommige interieurontwerpers zwemmen liever tegen de stroom in en kiezen voor een donkere badkamer. Een onnatuurlijke en onlogische keuze? Niet noodzakelijk, want het kan een zeer aantrekkelijke zijn. Hier zijn 5 donkere badkamers die je daarvan kunnen overtuigen!

1. De chique versie

Homify

Donker betekent niet per sé zwart! Door te kiezen voor donker marmer gaf ";Ogle Luxury Kitchens & Bathrooms" deze badkamer een onmiskenbaar chique uitstraling. Op het randje van kitsch, zullen sommigen weliswaar beweren.

2. De sobere versie

Decoist

Hier geen overbodige franjes maar een rechtlijnige, sobere stijl. Donkere tegels kunnen hier van de vloer tot aan de bovenkant van de muur dankzij de grote lichtinval! Merk op dat de spoelbak en de badkuip voor een welkom contrast zorgen.

3. Het compromis

Decoist

Hier wordt licht en donker op een uiterst aangename manier afgewisseld. Beschouw deze badkamer als een bron voor inspiratie: zo zie je maar wat het mooie effect is van donkere tegels op muren die niet allemaal donker zijn.

4. De high-techversie

Decoist

Geen ramen in deze badkamer, wel een gedurfde keuze van zwarte tegels op zowel de vloer als de muren. Zelfs de wastafels zijn donker! Het toilet en de wastafel steken ertussenuit. Een zeer chique badkamer, dat wel, al vrezen we dat ze er snel gedateerd zal uitzien.