Badkamerkranen: 5 klassieke fouten om te vermijden

12/10/2018

Als je je badkamer renoveert, ga je waarschijnlijk ook de kranen vervangen. Let echter goed op welke kraan je kiest om een miskoop te vermijden.

1. Een te goedkoop model kiezen

Je koopt beter een iets duurdere kraan dan eentje die niet goed is afgewerkt en sneller zal lekken. ";Koop steeds een kraan waaraan je na twee jaar nog niets moet vervangen. Op sommige wordt zelfs een garantie van 5 jaar geboden", legt Henri uit, verkoper in een doe-het-zelfwinkel.

2. Mengkraan zonder keramische dichting

";In plaats van een kraan met rubber opteer je best voor een exemplaar met een keramische dichting. Zo’n kraan is gebruiksvriendelijker (je moet niet zo hard duwen om te sluiten), is betrouwbaarder en gaat langer mee."

3. Geen bescherming tegen te warm water

";Sommige eenhandsmengkranen beschikken over een systeem dat de temperatuur van warm water beperkt. Da’s zeer interessant voor wie kinderen in huis heeft. Op bepaalde modellen wordt ook het debiet gelimiteerd."

4. Een mengkraan met thermostaat voor wie een doorstromer heeft

";Deze kranen zijn niet atijd compatibel hiermee en het water zal dus ook niet altijd van de gewenste temperatuur zijn."

5. Een kraan die niet aan de wasbak in aangepast

";Een binnenkopper. Zorg ervoor dat de kraan aangepast is aan de grootte en diepte om spatten te vermijden. Afhankelijk van de lavabo moet ze dus langer of korter zijn.