6 snelle tips om je badkamer een upgrade te geven

1/10/2018 - partner: Immovlan.be

De badkamer is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Meer nog, bij het verkopen van je woning bepaalt ze voor een stuk mee de waarde.

Met enkele kleine aanpassingen schep je al heel wat meerwaarde. Wij zetten er alvast enkele op een rijtje.

1. Kies voor behang in je badkamer

Al bij al zien we nog betrekkelijk weinig behang in de badkamer, maar laat je dat vooral niet tegenhouden. Tegenwoordig kan waterbestendig behang perfect in de badkamer en geeft het extra cachet aan deze ruimte. Het hoeven niet altijd tegels te zijn. Een moderne print tilt je badkamer naar een hoger niveau, zonder dat het een fortuin kost of je met breekwerk zit.

2. Ga voor wit

Ok, hiermee vertellen we niet nieuws, maar een witte badkamer oogt nu eenmaal een stuk groter. Zeker als je de decoratie en inrichting ook strak houdt. Geen fan wit? Kies dan voor een andere zachte tint.

3. Een losstaand bad

Wil je werkelijk indruk maken op de potentiële koper of bezoeker? Ga dan voor een losstaand bad. Zo heb je meteen je eyecatcher in je badkamer. Je maakt dit bad zelf zo duur als je wil, dus voor de prijs hoef je het alvast niet te laten.

4. Een vleugje technologie

We leven in moderne tijden en heel wat mensen willen dit ook in hun badkamer doorgetrokken zien. Van ingebouwde speakers, over een zelfregelende douchekop tot lichttherapie, het kan allemaal. Relaxen in de badkamer krijgt zo een extra dimensie.

5. Een moderne spiegel

Zit jij nog met de klassieke badkamerspiegel? Tijd om daar vanaf te stappen. Tegenwoordig zijn er hele leuke badkamerspiegels die onmiddellijk het verschil helpen maken in je badkamer. En nee, ook dit hoeft geen fortuin te kosten, spring maar eens de doe-het-zelfzaak binnen.

6. Zie het licht

Een punt waar al te vaak te licht wordt overgegaan is de verlichting. Moderne verlichting is niet alleen veel zuiniger, het helpt ook sfeer te scheppen. Hoe meer licht, hoe ruimer je badkamer oogt.