Waarom worden badkamers alsmaar duurder?

19/09/2018

Aan de badkamer wordt tegenwoordig veel meer aandacht geschonken dan vroeger. Het is dé plaats in huis geworden waar je volledig kan ontspannen en tot rust kan komen. Natuurlijk hangt alles af van je budget. Daar wringt het schoentje vaak.

De crisis trekt zich dus ook door tot in de plaats waar we ons wassen. Toch willen mensen nog steeds uitpakken met een mooie badkamer, hoe klein of sober die ook is. Hoe je zo’n kleine badkamer ideaal inricht, lees je hier. Daarnaast moet je keuzes maken die het uiteindelijke budget zullen bepalen. Zoals…

Een bad of een douche?

Wie over weinig ruimte beschikt, opteert best enkel voor een douche. Liefst eentje zonder douchegordijn dat de neiging heeft om aan je lichaam te blijven plakken. Bovendien verbruik je met een douche minder water en al zeker als je een waterbesparende douchekop aanschaft.

Regendouches blijven populair, al kiezen steeds meer mensen voor een volledig open douche die niet afgesloten is. De ondergrond is ruwer, voor meer veiligheid. Wat baden betreft: minimalisme viert hoogtij, net als baden die een ‘eiland’ vormen.

Aangename verlichting?

Als we een expert terzake mogen geloven, zijn Vlamingen verschillend van Walen als het op de inrichting van hun badkamer komt. In Vlaanderen wordt extra veel aandacht besteed aan de afwerking, zoals verlichting, in Wallonië minder. Vooral dimlichten doen het goed.

Lavabo’s zijn in het hele land doorgaans dubbel en de wc blijft in de meeste gevallen apart. Dat hebben we allemaal het liefst.

Een mooie kraan?

De bidet, nog steeds niet weg te denken in het zuiden, is bij ons nooit echt doorgebroken. Aziatische toiletten die je achterste op waterstraaltjes trakteren, zijn wél in opmars. Daarnaast blijven mooie kranen de kers op de taart die je badkamer heet. Allemaal zaken die de kamer extra duur maakt.

Een mooie vloer?

Belgen houden van hout, stucbeton en extra grote tegels in de badkamer. Vinyl is dus echt wel verleden tijd…