Creëer je eigen unieke droombadkamer in 1-2-3-4-5

11/09/2018

Je droombadkamer samenstellen, hoe begin je daar aan? Geen nood, wij ontwikkelden voor jou een waterdicht vijfstappenplan.

Stap 1: Bouw je badkamer rond je meubel

Je badkamermeubel is het centrale element in je badkamer. De opties zijn eindeloos. Je kan kiezen voor een zwevend model dat de ruimte groter doet lijken en waar je vlot onder schoonmaakt. Een staande uitvoering biedt dan weer meer bergruimte. Kies voor witte lak als je houdt van strak en clean, en voor verweerde eik als je een natuurlijk effect wil creëren in je badkamer.

Stap 2: Waterpret

Een klassieke, geïntegreerde wastafel of liever het stijlvolle design van een opzetwaskom in solid surface? De keuze is aan jou.

Naargelang de breedte van je badkamermeubel kan je kiezen voor één of twee wastafels of waskommen. En wat dacht je van een asymmetrisch badkamermeubel? Daarbij heb je één wastafel of waskom en daarnaast een handig werkblad.

Bij deze stap kan het kraanwerk niet ontbreken. Ga voor kranen die elegante ronde, en messcherpe rechte lijnen met elkaar combineren. Deze kranen voelen zich thuis in elk interieur.

Zwart kraanwerk is terecht de nieuwste trend op vlak van badkamerinterieur. De klassieke combinatie zwart-wit geeft steeds een stijlvol resultaat en zwarte kranen zijn het perfecte contrast voor je witte wastafelblad.

Stap 3: Spiegeltje aan de wand

De spiegels van vandaag zijn méér dan een reflecterend oppervlak. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel met LED-verlichting die een sfeervolle gloed werpt op de achterliggende muur. Altijd last van een aangedampte spiegel? Ga op zoek naar een spiegel met een handige anti-damp functie.

Ben je praktisch ingesteld en hecht je veel belang aan opbergruimte, dan kies je best voor een spiegelkast.

Zin in iets vernieuwends? Kies voor twee verticale spiegels naast elkaar: onverwacht eigentijds en stijlvol, zonder in te boeten op comfort!

Stap 4: More is more…

… als het aankomt op opbergruimte. In een badkamer kan je nooit genoeg opbergruimte hebben, maar het is steeds zoeken naar een evenwicht tussen beschikbare ruimte en bewegingsruimte. Een kolomkast of wandmodule die je aan de muur monteert, is het optimale compromis.

Stap 5: Alles valt op zijn plaats

Nu je alle knopen hebt doorgehakt, hoef je enkel de elementen nog te schikken. Neem de tijd om een aantal mogelijkheden uit te tekenen. Laat je leiden door je persoonlijke voorkeuren en de (natuurlijke) lichtinval in je badkamer.

In samenwerking met X2O Badkamers NV

Inspiratie opgedaan? Spring zeker eens binnen in de X²O-showroom in je buurt. De X²O badkameradviseurs staan je graag bij met raad en daad. Of surf naar www.x2o.be