How to: in 1-2-3 een stijlvolle inloopdouche

2/07/2018

Comfortabel. Veilig. Toegankelijk voor jong en oud. Én prachtig. Er zijn heel wat redenen waarom inloopdouches geliefd zijn. Bovendien is je inloopdouche samenstellen eenvoudig. Je leest er hier alles over.

1. Een goede basis

De douchebak – het fundament van je douche – is het ideale startpunt om je gepersonaliseerde inloopdouche samen te stellen. Een inloopdouchebak in het juiste materiaal maakt het verschil.

Anti-slip leisteenstructuur

Een composietmarmeren douchebak met leisteenstructuur heeft de look and feel van natuursteen, maar is niet poreus. Zo’n douchebak is bijgevolg onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. De reliëfcoating maakt de douchebak anti-slip en veilig voor het hele gezin.

Douchebakken uit composietmarmer zijn beschikbaar in verschillende designs. Je kan kiezen voor een vlakke douchebak die naadloos overgaat op de badkamervloer. Of kies je voor een douchebak waarbij de afvoer slim is weggewerkt in de doucherand?

Sterke solid surface

‘Solid surface’ bestaat uit hoogwaardige harsen en mineralen. Dit nieuwe materiaal is buitengewoon duurzaam en perfect geschikt voor gebruik in de badkamer. Het matte, naadloze oppervlak van solid surface is krasbestendig en eenvoudig te reinigen.

Solid surface douchebakken hebben vaak een aflopend douchevlak. Zo krijg je geen wateroverlast in je badkamer. Een wegneembare cover verbergt de afvoer.

Tip: solid surface douchebakken zijn beschikbaar met het sifongedeelte aan de lange of korte zijde. Zo kan je comfortabel instappen.

Staat je inloopdouche in een hoek van de badkamer en stap je in aan de korte zijde? Dan kies je best voor een douchebak met afvoer aan de andere korte zijde. Bij een open inloopdouche of in een douche tussen twee muren, is een afloop aan de lange zijde ideaal.

2. Panelen voor je douchewand, want…

douchewandpanelen zijn de meest praktische en esthetische manier om je douchemuren te beschermen. Dankzij het gebrek aan voegen zijn wandpanelen gemakkelijk in onderhoud. Bacteriën en vuil maken geen schijn van kans.

Wil je verbouwen? Als je het bad inruilt voor een inloopdouche, zijn wandpanelen ideaal. Opnieuw betegelen wordt overbodig.

Optische illusie

Met wandpanelen uit hetzelfde materiaal als de douchebak creëer je een rustgevende, naadarme afwerking. Douchebak en wandpanelen lopen in elkaar over en die grote, egale oppervlakte zorgt ervoor dat je badkamer er ruimer uitziet.

Douchebakken en wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende, perfect op elkaar afgestemde, afmetingen en kleuren. Liefhebbers van leisteenstructuur, kunnen kiezen voor composietmarmeren wandpanelen. Voor de ultieme minimalistische uitstraling zijn mat witte wanden uit solid surface perfect.

3. Laat er water zijn!

Geen inloopdouche zonder regendoucheset. Regendouchesets zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en met waterspaarfunctie.

Om al dat waterplezier binnen de grenzen van je douche te houden, heb je keuze uit een ruim assortiment van glazen douchewanden. De glaswanden zijn beschikbaar in verschillende formaten, tot zelfs plafondhoogte.

Bij een glaswand van 140 cm of breder kan je inloopdouche ‘open’ blijven. Is je douchewand kleiner dan 140 cm, maar wil je toch de voordelen van een inloopdouche? Dan kan je kiezen voor een glazen douchewand met een beweegbaar zijpaneel of een douchedeur in de stijl van je glaswand.

In samenwerking met

Inspiratie opgedaan? Spring zeker eens binnen in de X²O-showroom in je buurt. De X²O badkameradviseurs staan je graag bij met raad en daad. Of surf naar www.x2o.be

X²O Badkamers – Legeweg 157D, 8020 Oostkamp, België
info@x2o.bewww.x2o.be