De 6 grote voordelen van een waterverzachter

30/05/2018

Een waterverzachter zorgt er op termijn niet alleen voor dat je leidingen en bepaalde elektrische apparaten langer zullen meegaan, het biedt ook significante voordelen voor… je huid!

Wat is een waterverzachter?

Een waterverzachter filtert kalk uit het water en dient daar waar het water het huis binnenstroomt, geïnstalleerd worden. Maar wat zijn de voordelen juist?

1. De levensduur van apparaten verlengen

Blijft bijvoorbeeld je vaatwasser bespaard van kalk, dan zal dit toestel tot 10% minder energie gebruiken en ook langer meegaan. Komen ook zeker in aanmerking: de wasmachine, de boiler, de koffiezet… En ook je kranen zullen minder onderhoud nodig hebben.

2. Efficiënter poetsen

Het mag misschien vreemd in de oren klinken maar een waterverzachter heeft ook een positief effect op de hygiëne in huis. Kuisproducten kunnen in combinatie met kalkloos water tot de helft beter werken dan wanneer het vol kalk zit. Ook zal je pas gewassen auto nog nooit zo proper geleken hebben.

3. Minder werk in de badkamer

Veel last van witte plekken in de badkamer? Dat moet kalk zijn! Wie er geen last van heeft, zal ook minder moeten poetsen én het water zal sneller opwarmen. Dat wil ook zeggen: sneller onder de douche en dus alweer een besparing.

4. Water besparen

Zoals net aangehaald, zal je op termijn (veel) water kunnen besparen eens je een waterverzachter in huis hebt gehaald. Niet onbelangrijk voor je portemonnee én voor het milieu.

5. Je haar en huid zullen je dankbaar zijn

Verschillende studies hebben al uitgewezen dat water dat door een waterverzachter is gestroomd, positieve effecten heeft op onze haren en onze huid. Zeker zij die last hebben van een droge uit of van eczeem, doen er goed aan een waterontharder aan te schaffen.

6. Properdere leidingen

Kalkafzettingen kunnen zich ophopen in je waterleidingen maar met een waterverzachter heb je dit probleem niet. Bovendien zal het water – zoals hierboven aangehaald – sneller opwarmen.